Kick & Thai

Jastreb najuspješniji hrvatski klub na Europskom kupu u Karlovcu, Kutinjani osvojili četiri medalje

Hrvatski natjecatelji osvojili su 29 zlatnih medalja na nedavnom Europskom kupu Karlovac Open 2022. – 2. memorijal Mihaela Javorovića u kickboxingu.

Naši borci su još osvojili 24 srebra i 39 bronci, te su na kraju završili na trećem mjestu u ukupnom poretku najuspješnijih natjecatelja po broju osvojenih odličja iza Mađara (175) i Bugara (132).

Od hrvatskih klubova najuspješniji su bili kickboksači Jastreba s osam zlatnih (Eva Matić, Paola Matić i Dora Matić po dvije, te Ivan Maretić i Matej Žamarija), dvije srebrne i jednom brončanom medaljom.

Borci Planet Sporta osvojili su četiri zlata (Ivano Čelić tri, Marko Džin) i tri bronce. U Tigru su se okitili s tri zlatna, pet srebrnih i šest brončanih odličja.

U seniorskoj konkurenciji istaknula se Lara Mihalić koja je uz dvije pobjede osvojila zlato, a to je ponovila i u juniorskoj konkurenciji.

U ringu zablistao je Leon Mušnjak u disciplini low kick do 67 kilograma, koji je pobjedom u finalu protiv suparnika iz BiH osvojio najsjajnije odličje.

Među Kutinjanima ponovno je ponajbolji bio Vanja Burmudžija koji je nastupio u starijim kadetima, disciplina point fighting do 63 kilograma, te je osvojio srebrnu medalju.

Srebrni je bio i Borna Burmudžija u point fightingu do 28 kilograma. Brončane medalje su osvojili Hoško Renata (42 kg) i Fran Turk (37 kg).

Ukupno je sudjelovalo 27 zemalja sa 144 kluba i 950 natjecatelja.

Odgovori

Back to top button