Boks

Zapeli pregovori za meč između Hrgovića i Zhanga, IBF odredio datum za postizanje dogovora

Kinez Zhilei Zhang prihvatio je meč protiv našeg teškaša Filipa Hrgovića u kojem će pobjednik dobiti mjesto IBF-ova izazivača.

No zapelo je već na početku pregovora. Naime, problemi su se pojavili kada se trebalo odlučiti tko će organizirati borbu, te kako će boksači podijeliti honorar.

Timovi nisu postigli dogovor, te je IBF odredio 24. veljače kao zadnji rok pregovora.

Promocija je istaknula taj datum na zahtjev Hrgovićevih promotora iz Wasserman Boxinga, koji su organizaciju obavijestili da se dogovor zasad ne može sklopiti.

‘Odredili smo 7. veljače kao datum za početak pregovora između Filipa Hrgovića i Zhileija Zhanga za IBF eliminacijski meč teške kategorije, za prvo mjesto na ljestvici. Kako dosad još nije postignut dogovor, licitacija honorara uslijedit će na zahtjev Chrisa Meyera, promotora iz Wasserman Boxinga’, piše u IBF-ovom priopćenju.

U licitaciji honorara mogu sudjelovati svi promotori registrirani kod IBF-a. Pobjednik licitacije bit će onaj promotor koji ponudi najviše, uz postotak podjele prema pravilima.

Filip Hrgović kao bolje rangirani boksač ima pravo na 60 posto. Promotor mora IBF-u platiti 20 posto od ukupnog iznosa, a kotizacija za sudjelovanje na licitiranju iznosi pet tisuća dolara.

Svoju ponudu vjerojatno će dati Zhangov promotor Eddie Hearn, koji je već radio nekoliko Filipovih mečeva.

On je uostalom bio jedini koji je dao svoju ponudu i na prošlogodišnjoj Filipovoj licitaciji honorara za meč protiv Michaela Huntera, koji je kasnije otkazan.

Ne bude li bilo ponude, IBF će odlučiti što dalje, a vjerojatno bi to bio novi termin licitacije.

Odgovori

Back to top button