Boks

Tyson Fury najavio borbu protiv Francisa Ngannoua: Dogodine rušimo rekorde PPV-a

Prvak UFC-ove teške kategorije Francis Ngannou pokazao je interes za boks, a kao jednog od potencijalnih protivnika vidi WBC-ova prvaka Tysona Furyja.

Jednom je izjavio kako bi više volio boksati s Furyjem nego se boriti protiv Jona Jonesa.

Kralj Cigana se nedavno u intervjuu za iFL TV ponovno dotaknuo te teme.

– Sljedeće godine ću boksati protiv Francisa Ngannouom u Las Vegasu, u veljači ili ožujku. Zasad imam u planu nekoliko mečeva ove godine, ali u sljedećoj možemo imati neke lude borbe. To će biti velika borba i vjerujem da će rušiti sve PPV rekorde u SAD-u – izjavio je Tyson Fury.

Britanski boksač trebao bi 23. travnja na Wembleyu braniti WBC-ov naslov protiv Dilliana Whytea.

Pobijedi li u tom dvoboju, onda bi se trebao susreti s boljim iz dvoboja između Usyka i Joshue za naslov apsolutnog prvaka teške kategorije.

Meč za ujedinjenje naslova bi se tada mogao održati negdje na jesen.

Ngannou je u siječnju prvi put obranio pojas UFC-ova prvaka teške kategorije kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Ciryla Ganea.

Uoči te borbe ozlijedio je koljeno, te nakon povratka iz Kameruna ide na operaciju, a onda ga čeka duži oporavak.

Prvaku je to bila posljednja borba po ugovoru s UFC-om, ali je nakon pobjede aktivirao šampionsku klauzulu koja ga zadržava u UFC-u dok god drži pojas.

Ngannou i UFC još se nisu dogovorili oko stavki u novom ugovoru, a Kamerunac inzistira na većoj plaći, te ima ogromnu želju boksati.

Predsjednik UFC-a Dana White ne želi da njegovi borci ulaze u takve avanture, a iznimku je napravio samo kod Conora McGregora, kada mu je dopustio boksački meč protiv Floyda Mayweathera.

Ngannou često ponavlja kako je oduvijek želio boksati, te se prije odlaska u mirovinu želi okušati i u ringu.

– Kakogod, to će se dogoditi. Potpišem li ugovor s UFC-om, to se mora naći u njemu. Tyson Fury, Deontay Wilder, bolio bih boksati protiv svih… Znam da to nije isti sport, ali to bi bio pravi okršaj prvaka – istaknuo je Francis Ngannou.

Odgovori

Back to top button