Kick & Thai

Gökhan Saki otkrio zbog čega je otišao iz UFC-a i vratio se u Glory

Nizozemsko-turski kickboksač Gökhan Saki (37) je u rujnu 2017. debitirao u UFC-u pobjedom protiv Henriquea da Silve. Mnogi su očekivali kako je to početak uspješne MMA karijere, no već je u idućoj borbi stiglo razočaranje.

Saki je sljedeće godine prekidom u prvoj rundi izgubio protiv Khalila Rountreea, te se više nije pojavljivao u oktogonu.

Svaku borbu koju je dogovorio naknadno je otkazao zbog ozljede.

Ove godine odlučio se vratiti u kick-boxing, te će nastupiti na sljedećem eventu najveće kickboxing promocija na svijetu Glory Collision 3 priredbi na kojoj se bori i naš Antonio Plazibat.

– Dugo sam bio ozlijeđen. Ozlijedio sam rame i oba koljena. Stalno sam osjećao umor. Mnogo sam trenirao, a onda bih se prije borbe ponovno ozlijedio. Moje tijelo nije naviklo na takve napore – rekao je Gökhan Saki i nastavio:

– Prije dolaska u UFC nisam se borio dvije godine niti trenirao na pravi način. Onda sam počeo hrvati i trenirati BJJ, nisam se dobro osjećao. Došao sam u situaciju kada me je bilo strah otići na hrvanje, jer sam se plašio da ću se ponovno ozlijediti. To me slomilo.

Slavni kickboksač ističe kako je svojevoljno napustio UFC.

– Nije istina da me UFC otpustio. Otvorila se prilika za povratak u kickboxing i UFC mi je izašao u susret. Bilo mi je teško napustiti promociju, jer mi je pružila veliku priliku za dokazivanje. Žao mi je što im nisam vratio na pravi način, no nije išlo. U MMA-u sam mnogo naučio, a nešto od toga ću pokazati u ringu – podvukao je Gökhan Saki.

Nizozemsko-turski borac u svom povratničkom meču u Gloryju bori se protiv Jamesa McSweeneya, a naš Antonio Plazibat protiv sjajnog Benjamina Adegbuyija.

Priredbu u Arnhemu predvodi okršaj za pojas teškaškog prvaka između Rica Verhoevena i Jamala Bena Saddika.

Odgovori

Back to top button