MMA

Covington uvjeren kako je UFC prisilio Usmana na revanš: Morao je prihvatiti meč, uzeli bi mu pojas

Okršaj između prvaka Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona za naslov prvaka velter kategorije predvodi UFC 268 priredbu koja će se 6. studenog održati u New Yorku.

Bit će to njihov uzvratni dvoboj nakon što je Nigerijac u prosincu 2019. pobijedio američkog borca prekidom u petoj rundi.

Usman je u tom meču prvi put branio UFC-ov pojas prvaka. U fantastičnom i vrlo neizvjesnom meču Kamaru je do trijumfa stigao minutu prije kraja.

Colby je više puta izrazio nezadovoljstvo nekim sudačkim odlukama, te je često prozivao Usmana i tražio revanš.

U nedavno intervjuu je ponovio kako je Kamaru odlično glumio u njihovoj borbi, kada je navodno dobio niski udarac, te ubod u oko.

Covington tvrdi kako je Usman samo tražio izliku kako bi se odmorio, jer je u tim trenucima bio ugrožen. Nakon dvije godine dogovoren je revanš.

– Bilo je to teško razdoblje. Nije trebalo biti tako, ali oni nisu htjeli tu borbu. Usmanov menadžer i ostali nisu željeli organizirati tu borbu. Jedini razlog zašto su prihvatili meč, jer im UFC više nije dao izbora. Morao je prihvatiti meč protiv mene ili bi mu uzeli pojas – kazao je Colby Covington i nastavio:

– Treba dokazati da je najbolji na svijetu. Ja sam morao pobijediti bivšeg svjetskog prvaka Woodleya, dok je on imao lagane mečeve protiv boraca lake kategorije koji tamo i ne pripadaju. Pobijedio je Jorgea Masvidala, tipa kojeg sam ja prebijao godinama. To nije nikakav uspjeh, a on se time ponosi.

Odgovori

Back to top button