MMA

Fedor objasnio zašto je otpisao Dos Santosa i izabrao borbu protiv Johnsona

Fedor Emelianenko (45) bit će glavna zvijezda subotnje Bellatorove priredbe koja će se održati u Moskvi. Ruska MMA legenda bori se protiv Amerikanca Timothyja Johnsona.

Za borbu protiv Fedora bilo je mnogo zainteresiranih, a među njima su bili Alistair Overeem, Josh Barnett, Junior dos Santos… No Rus je na kraju izabro 36-godišnjeg američkog borca.

– Johnson ima sjajan niz pobjeda i dobar je borac. Uvijek je izazov boriti se protiv nekoga tko predvodi kategoriju – kazao je Fedor Emelianenko, te objasnio zašto je za protivnika izabrao Tima, a ne Dos Santosa:

– Junior dos Santos je bio u seriji poraza za razliku od Tima Johnsona. I UFC ga je otpustio. Vjerujem kako to ne bi bila bolja borba nego ova protiv Johnsona. Bellator je ponudio širok popis potencijalnih protivnika i Tim je bio najbolji izbor.

Fedor Emelianenko po ugovoru s promocijom ima još dvije borbe, ali se nagađa kako bi mu subotnji okršaj mogao biti posljednji u karijeri. No ruska legenda još ne govori o odlasku u mirovinu.

– Iduća borba ovisi o planovima Bellatora, promocija će odlučiti. Bude li se sljedeća priredba održala na nekom zanimljivom mjestu, onda ću biti zainteresiran za borbu. Bez obzira kako završi meč protiv Tima, ishod borbe neće utjecati na moju odluku. Ne želim promijeniti životne planove – zaključio je Fedor Emelianenko.

Odgovori

Back to top button