Kick & Thai

Andrej Kedveš pobijedio Mareksa Pelcisa u svom debiju za Glory

U glavnoj borbi večerašnje Glory: Collision 5 priredbe u Rotterdamu naš Antonio Plazibat i Tariq Osaro bore se za pojas privremenog prvaka. Njihov meče je iza 22.30 sati.

A u prvom meču uvodnog programa nastupio je drugi hrvatski borac Andrej Kedveš.

Đakovčanin je u svom debiju za Glory jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio britansko-latvijskog borca Mareksa Pelcisa, kojem je to također bio prvi nastup za najveću kickboxing organizaciju.

Svih pet sudaca prednost su dali hrvatskom kickboksaču: 29-28, 30-27, 30-27, 30-27, 30-27.

Andrej je na početku sjajno pogodio nekoliko ‘kickova’. Nastavili su razmjenjivati udarce, nakon Kedvešove serije Pelcis je uzvraćao kontrama.

Na kraju prve runde Andrej je sjajno pogodio Mareksa. Naš je borac uvjerljivo dobio prvu rundu.

Kedveš je još silovitije odradio drugu rundu u kojoj je zabilježio nekoliko značajnih udaraca. U posljednjoj minuti odlično je pogodio ‘low kick’.

Do kraja runde je nastavio pritiskati, te je odlično pogađao protivnika koji je teško pronalazio odgovor za sjajnog Hrvata.

Posljednja runda nastavljena je u dominaciji našeg borca koji je nastavio odlično pogađati. I u posljednjoj minuti povezao je nekoliko sjajnih boksačkih kombinacija s ‘kickovima’.

Kedveš je s Gloryjem potpisao na dvije godine i trebao bi imati barem pet borbi.

Dvadesetšestogodišnji Đakovčanin je dvostruki svjetski doprvak u amaterskoj konkurenciji, a ovo mu je bila 19 pobjeda u 23. profesionalnom nastupu.

Odgovori

Back to top button