MMA

I Michael Bisping želi gledati revanš između Makhacheva i Oliveire

Bivši prvak UFC-ove lake kategorije Charles Oliveira je sjajnim nastupom i pobjedom protiv Beneila Dariusha pokazao kako je trenutačno jedan od najzanimljivijih MMA boraca.

Do Bronx je prošlog vikenda na UFC 289 priredbi uvjerljivo stigao do nove pobjede, a nakon trijumfa je prozvao Islama Makhacheva i zatražio borbu za pojas.

Čini se kako će UFC-ov šef Dana White ispuniti njegovu želju, a time se slažu još neki komentatori i analitičari, među njima i Michael Bisping.

– Oliveira je pobijedio sjajne borce i čini mi se kako je njegov popis protivnika bolji od onog koji trenutačno ima Makhachev, ali to nikome nije važno. Jedino je bitno da je Islam prvak – kazao je Michael Bisping, pa nastavio:

– Makhachev ga je pobijedio i zasluženo je na tronu. No u revanšu ćemo vjerojatno gledati mnogo boljeg Oliveiru. Njega se prelako može uhvatiti i to je Makhachev iskoristio. Teško da se to može ponoviti. Volio bih da Oliveira u uzvratu pobijedi Makhacheva i imat ćemo trilogiju. To će biti spektakularno.

U borbi za naslov lani u listopadu Dagestanac je pobijedio Do Bronxa ‘submissionom’ (arm-triangle choke) u drugoj rundi.

– Islam će biti favorit, ali Charlesa ne treba otpisati. On je najuzbudljiviji borac u cijeloj promociji te svi vole gledati njegove mečeve, a pogotovo bi sve gorjelo da dođe do trilogije – istaknuo je Michael Bisping, pa podvukao:

– Vjerujem da bi svi željeli gledati trilogiju. To će biti tijesna borba što god netko rekao, Islam je favorit, ali Oliveira je opasniji kad govorimo o završnicama. Makhachev ima sigurniju taktiku zato ima samo jedan poraz. Jedva čekam njihov revanš.

Odgovori

Back to top button