Kick & Thai

Alistair Overeem uvjeren u pobjedu protiv Rica Verhoevena: To je valjda svima jasno

Legendarni MMA borac Alistair Overeem vratio se u kickboxing, a svoj povratnički nastup imat će 23. listopada na Gloryjevoj priredbi u Arnhemu protiv prvaka teške kategorije Rica Verhoevena.

Overeem je svoj posljednju meč u kickboxingu imao 2010. kada je u finalu K-1 Grand Prix turnira u prvoj rundi nokautirao Petera Aertsa.

Demolition Man je nakon toga nastavio karijeru u slobodnoj borbi, te je deset godina proveo u UFC-u.

Nakon što je u veljači izgubio od Aleksandra Volkova dobio je otkaz u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

Rico Verhoeven je dugogodišnji vladar Gloryjeve teške kategorije, a na tronu je od 2014. godine. U siječnju je osvojio Gloryjev turnir kada je u finalu nokautirao Tarika Khbabeza.

Glory je objavio video u kojem je najavio okršaj između Overeem i Verhoevena.

– Krug će biti zatvoriti. U Nizozemskoj sam počeo s kickboxingom, a tu ću i završiti karijeru – rekao je Alistair Overeem.

Verhoeven je uvjeren kako neće imati problema protiv Demolition Mana.

– Legenda iz prošlosti bori se protiv kralja. To je novo vrijeme kada ja vladam. Overeem nema šanse i ne može biti uspješan. Otišao je u UFC i pokušao osvojiti naslov, u tome nije uspio. Sada je stigao u Glory, ali ni to neće dobro završiti za njega – naglasio je Rico Verhoeven.

Overeem ističe kako je u MMA-u mnogo naučio i sada je kompletniji borac od Verhoevena.

– Sretnemo li se na ulici, možemo se boriti sto puta i ja ću ga svaki put pobijediti. To je valjda svima jasno – podvukao je Alistair Overeem.

Odgovori

Back to top button