Karate

Rijeka je od petka domaćin 21. Croatia open turnira u karate, Berak: To je izborno natjecanje

Rijeka je od 23. do 25. rujna domaćin 21. Croatia open turnira u karate. Otvoreno prvenstvo Hrvatske održat će se u Dvorani mladosti na Trsatu.

Bit će to izlučno natjecanje za kadete, juniore i mlađe seniore za Svjetsko prvenstvo koje će se u studenom održati u Konyi u Turskoj.

Na ovogodišnjem Croatia Openu prijavljeno je 1650 natjecatelja iz 19 država.

– Dosad smo imali dva izborna turnira, ali ovaj posljednji bit će i najteži. Na kraju ćemo zbrojiti rezultate, pa ćemo znati tko ide na svjetsku smotru – kazao je Mišo Berak iz riječkog Karate kluba TED.

Konkurencija je svake godine sve jača, a natjecanja neizvjesnija. Berak vjeruje kako je za ovogodišnji turnir moglo stići još prijava da se natjecanje nije poklopilo s karate Series A u Koçaeliju.

– Mnogi treneri otišli su sa svojim borcima na turnir u Tursku, tako da nisu mogli dovesti prvenstveno mlađe natjecatelje na naš turnir – dodao je Mišo Berak.

No to neće umanjiti kvalitetu turnira koji će se tri dana održavati u Rijeci.

– Prvog dana imat ćemo borbe kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora, te mlađih dobnih skupina. I drugi dan je rezerviran samo za borbe, a u nedjelju će se održati natjecanje u katama – rekao je Mišo Berak i zaključio:

– Naši su turniri uvijek bili izrazito jaki. Prošle godine nastupile su dvije olimpijske pobjednice, no i sada će konkurencija snažna, a natjecanja uzbudljiva i atraktivna.

Odgovori

Back to top button