Karate

Poreč je od danas domaćin najpopularnijim svjetskim karate događajima za mlade

Dva najpopularnija karate događaja za mlade, WKF trening kamp i kup za mlade te Karate-1 Youth liga, održavaju se od 28. lipnja do 5. srpnja u Poreču. Poreč će tako još jednom biti u centru karate javnosti, nakon što je prošlog mjeseca ugostio preko 1200 sudionika na EKF Europskom karate prvenstvu u karateu i parakarateu, a sve u organizaciji Hrvatskog Karate Saveza.

Youth League je natjecanje osmišljeno kako bi se ojačao utjecaj karatea na mlađe dobne kategorije. Kao nastavak Karate-1 Premier Lige, Liga za mlade želi postati platforma za razvoj mladih i njihov napredak u sportu.

Događaj u Poreču drugi je ove vrste u 2021., prvi je domaćin bio grad Limassol u Cipru, a Istanbul i Valencija također će održati ligu do kraja ljeta. S druge strane, trening kamp i kup za mlade najmasovniji je karate događaj u godini za mlade iz cijelog svijeta.

Preko 2000 mladih karatista i sudionika potvrdilo je registraciju za Poreč. Istarska županija tako polako postaje tradicionalnim popularnim karate odredištem.

Nakon uspjeha na prethodnom WKF trening kampu i ligi za mlade u Umagu u 2019., događaj se zbog velike zainteresiranosti u morao preseliti u Poreč. Poreč je izvorno trebao biti domaćin još prošle godine, no event je otkazan zbog Covid-19 pandemije.

WKF kamp i kup za mlade počinju u ponedjeljak 28. lipnja, dok Liga za mlade starta 2. srpnja s prvim kategorijama natjecanja do 14 godina.

Omladinski karate kamp u Poreču 2021. Foto: HKS

Odgovori

Back to top button