Boks

Novi izbornik Zoran Kralj ml. odredio kandidate za juniorski EP

U malom klubu podno Rujevice već desetu godinu djeluje boksački klub Team Predator. Klub već osam godina u nizu nastupa na velikim međunarodnim natjecanjima, a boksači Predatora često nastupaju na Europskim i Svjetskim prvenstvima, Mediteranskim igrama, a sudjelovali su i u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Prošle godine Predatori su ostvarili svoj najveći uspjeh osvojiš naslov ekipnog prvaka Hrvatske u konkurenciji 47 klubova. Ove godine na državnom prvenstvu izabrani su za najbolji klub u konkurenciji juniora gdje su osvojili dva zlata i jedno srebro.

Također su zlatna odličja osvojili u mlađim seniorima, kadetima i mlađim kadetima te na seniorskom prvenstvu.

Izbornička funkcija je jednostavno potvrda da klub radi vrhunski posao u radu s djecom a ove godine će Predatori po prvi put imati dva predstavnika na EP-u.

Nakon posljednjeg kola EPH pred odlazak na ljetnu pauzu kompletiran je popis reprezentativaca za EP koje se od 1 do 12. srpnja održava u Tbilisiju.

Novi juniorski izbornik Zoran Kralj ml. odredio je kandidate za hrvatsku reprezentaciju koji će nas predstavljati na Europskom juniorskom prvenstvu, a na put vodi devet boksača i jednu boksačicu: Bruno Baćac, Ivan Mikulić, Marko Vučković, Luka Jerković, Ante Milković, Mauro Kelec, Anthony Mirković, Mateo Pejić, Lovro Pavčec i Nika Lopac.

– Nakon epidemije koja nas je potpuno zatvorila još od ožujka prošle godine članovi Predatora su redovito trenirali i dolazili pred dvoranu u koju nažalost nismo smjeli ući. Trenirali su po kiši i po vjetru, na parkingu ili u šumi, te na natjecanjima redovito ostvarivali dobre rezultate što je na kraju donijelo naslove prvaka – kaže juniorski izbornik Zoran Kralj ml. i trener Predatora, te ističe kako u Gruziju putuju samo oni koji su to zaslužili:

– Trenerski posao je izrazito zahtjevan, pun emocija, planiranja, putovanja i odricanja. Imamo pet prvaka Hrvatske, te ćemo boksače Predatore gledati na Europskom prvenstvu za juniore (Baćac i Kelenc) i za kadete (Jakšić) kao i Franka Tonsu i Ivonu Stojaković na EP za mlađe seniore.

Odgovori

Back to top button