Karate

Obje naše reprezentacije krenule pobjedama na EP-u u Poreču

Hrvatska muška i ženska reprezentacija izborile su prve pobjede u ekipnim borbama drugog danu Europskog prvenstva u karateu koje se do nedjelje održava u Poreču. Naši su karataši svladali Finsku s 3-0, a s obzirom na nedostatak ozlijeđenih finskih natjecatelja, za prolaz je bila dovoljna pobjeda Zvonimira Živkovića. Meč je na kraju završio diskvalifikacijom protivnika (8-0). Naša reprezentacija se u drugom kolu sastaje sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

Hrvatske reprezentativke su bile bolje od predstavnica Engleske, koje su pobijedile s 2-1. Uspješno je debitirala Mia Greta Zorko pobjedom 4-2, istim je rezultatom Lucija Lesjak izgubila od Williams, a odlučujući bod ostvarila je Ana Lenard (4-1).

Uz ekipne i pojedinačne borbe, sutra će po prvi puta na tatami i para-karatisti, a treći natjecateljski dan završit će ceremonijom otvaranja koja će u dvorani Žatika početi u 17 sati. Borbe za odličja pred nama su u subotu i nedjelju.

Dino Povrženić je u kategoriji do 60 kg svladao Srbina Darka Spaskovskog s 5-0, ali je izgubio u sljedećoj borbi od Rumunja Florina Mariana Bogdana Gogolosija s 1-0.

Alessandra Hasani (-55 kg) natjecanje je završila već u prvom kolu, izgubivši od Estonke Li Lirisman s 5-1. Isto se dogodilo i Jeleni Pehar (-50 kg) od dvoboju protiv Francuskinje Alexandre Recchie (4-0). Pošto je Recchia izgubila polufinalni dvoboj, Pehar je ostala bez nove prigode u repasažu.

Podsjetimo, borbu za brončano odličje su izborili trojica naših reprezentativaca. Suparnik Ivana Kvesića, koji je zahvaljujući plasmanu Turčina Ugura Aktaša izborio nastup na OI, u subotnjem meču za broncu je Slovak Adi Gyurik, dok se Enes Garibović sastaje se s Nizozemcem Timothyem Petersenom. Berakov suparnik u borbi za treće mjesto bit će u subotu Austrijanac Stefan Pokorny.

Odgovori

Back to top button