Karate

Hrvatski karataši se s EP-a u Pragu vraćaju s osam medalja

Hrvatska karate reprezentacija polučila je sjajne rezultate na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održalo u Pragu.

Od devetero naših natjecatelja koji su se borili za medalje, njih osam je osvojilo odličje, piše na službenoj stranici HKS-a.

Prvi su krenuli kadeti. Sara Tomić je u kategoriji iznad 54 kilograma svladala Njemicu Miju Mussweiler s 3:1 i osvojila broncu.

U idućoj borbi u konkurenciji kadeta do 63 kilograma, borio se Bartol Kadić koji je izgubio od Crnogorca Nenada Djuričića s 2:3.

U kategoriji do 70 kilograma Sven Strahija pobijedio je Turčina Taylana Cemala Sakina sudačkom odlukom u borbi bez osvojenih poena, te je osvojio prvu europsku broncu.

U prvom od četiri finala borila se Korina Klarić u konkurenciji kadetkinja do 54 kilograma.

Snažna protivnica, druga sa svjetske ljestvice, Turkinja Buse Kilir ipak je bila bolja s 1:0 čime je Korina osvojila srebrnu medalju i titulu europske doprvakinje.

U nastavku su uslijedile borbe juniora. Nikola Topličanec je u kategoriji do 55 kilograma svladao Talijana Andreu Bisacciu sudačkom odlukom (1:1) i osvojio broncu.

U juniorskom finalu iznad 59 kilograma od naše Nikoline Golomboš bolja je bila Dankinja Line Zacho Knudsen s 5:2. Nikolina je osvojila drugo srebro za Hrvatsku na ovom natjecanju.

U mlađe seniorskoj konkurenciji prva je na tatami izašla borbena Mia Greta Zorko koja je u kategoriji iznad 68 kilograma pobjedom nad predstavnicom Bosne i Hercegovine Nejlom Brkan s 9:1 prošlogodišnjem srebru dodala broncu.

Odličnu Emu Sgardelli u finalu do 50 kilograma zaustavila je Francuskinja Niswa Ahmed s 1:0 čime je Ema osvojila svoju prvu europsku medalju, i to srebrnu.

Posljednji hrvatski predstavnik bio je Dino Šimunec u kategoriji do 75 kilograma. Fantastičnog Dinu je u finalu svladao Grk Theoharis Giannakos s 3:1.

To je ujedno bilo četvrto srebro za Hrvatsku, a ukupno osma osvojena medalja na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Europski doprvaci su tako postali Korina Klarić, Nikolina Golomboš, Ema Sgardelli i Dino Šimunec.

S osvojena četiri srebra i bronce, Hrvatska je na 17. mjestu ljestvice osvojenih medalja. Hrvatska karate reprezentacija je osvojila čak dvostruko više medalja nego na istom prvenstvu lani.

Odgovori

Back to top button