Kick & Thai

Glory otpustio ruske borce, raskinuli ugovor s prvakom poluteške kategorije

Ruska vojna invazija na Ukrajinu potaknula je mnoge sportske organizacije na drastični potez. Zabranili su nastup ruskim sportašima na brojnim natjecanjima, pa tako i u borilačkom sportu, no ne u svima.

Rusima je dopušten nastup u UFC-u i ostalim promocijama, a i ruski boksači se bore u mečevima za svjetske naslove.

Najbolja kickboxing promocija Glory je prva od svjetski poznatih borilačkih organizacija koja je raskinula ugovore sa svim ruskim borcima.

‘Zbog Ruske invazije na Ukrajinu, koju Glory ne odobrava, bili smo suočeni s nizom prepreka koje čine nemogućim ugovaranje mečeva za ruske borce. Radi se o barijerama poput zabrane putovanja i ulaska u države, sigurnosnih razloga, blokade računa zbog financijskih sankcija i protivnika koji se ne žele boriti protiv njih. Trenutačni Gloryjev prvak poluteške kategorije Artem Vahitov jedan je od brojnih ruskih boraca s kojima smo raskinuli ugovor. On napušta naslov prvaka poluteške kategorije’, piše u Gloryjevom priopćenju, te dodaju:

‘Želimo od srca zahvaliti ruskim sportašima na njihovoj suradnji tijekom ovog izazovnog vremena i na njihovim povijesnim nastupima u našoj organizaciji. Cijenimo ih kao sportaše, natjecatelje, prijatelje i ova situacija nije došla njihovom krivnjom. Nije niti naša također. Poštujemo njihove karijere i predanost sportu. Trudili smo se kako bi im dogovorili neke mečeve, ai prepreke su bile nepremostive’.

Luis Tavares i Sergej Maslobojev će se 20. kolovoza na Glory 81 priredbi u Düsseldorfu boriti za naslov prvaka poluteške kategorije.

Odgovori

Back to top button