Boks

Tyson Fury se brine za Deontaya Wildera: Ne bih volio da nastavi karijeru, on izgleda kao olupina

Trilogija između Tysona Furyja i Deontaya Wildera zaključena je lani u listopadu još jednim uvjerljivim trijumfom Kralja Cigana.

Fury je nokautom u 11 rundi pobijedio Wildera i prvi put obranio pojas WBC-ova prvaka teške kategorije.

Bio je to njihov drugi revanš nakon veljače 2020. kada je britanski boksač tehničkim nokautom u sedmoj rundi svladao Amerikanca.

Njihov prvi međusobni dvoboj u prosincu 2018. završio je remijem, a Wilder je tada obranio naslov.

Brončani bombarder je tijekom karijere izgubio samo dva meča i to oba protiv Furyja.

– Wilder je jako opasan boksač i može svakog nokautirati. Tijekom 12 rundi sigurno će vas nekoliko puta dobro pogoditi – istaknuo je Tyson Fury, te dodaje:

– Nisam siguran koliko je toga ostalo u njemu. On je mentalno, psihički i emocionalno posve uništen, trenutačno mi više izgleda kao olupina.

Amerikanac je jedina dva poraza pretrpio protiv Furyja, oba puta završio je u nokautu.

– Dvaput je brutalno nokautiran. Imat će težak povratak i sve ovisi kakvu ima želju vratiti se u ring. Iskreno, ne bih volio da nastavi karijeru, jer znam da mu novac nije potreban. Volio bih da umirovi, nisam siguran može li još koga pobijediti. Mogao bi samo dodatno narušiti svoju ostavštinu – istaknuo je Tyson Furi i zaključio:

– Ne treba se sramiti što je dvaput izgubio protiv najboljeg boksača na svijetu. No bude li se vratio u ring, bit će sramota ako protivnici počnu brisati pod s njime.

Wilder do mečeva s Furyjem nije ulazio u ring s vrhunskim teškašima, osim recimo Luisa Ortiza. No što će se dogoditi bude li se brončani bombarder borio protiv Ruiza, Joshue, Usyka, Parkera…

Odgovori

Back to top button