Judo

Katarina Krišto europska juniorska prvakinja, Lara Cvjetko srebrna

Prva dva dana Europskog juniorskog prvenstva u judu donijeli su tri velike medalje za Hrvatsku, s popunjenim postoljem. Nakon što je u četvrtak Ana Viktorija Puljiz osvojila broncu, u petak je Katarina Krišto postala europska prvakinja osvojivši zlato, a Lara Cvjetko je osvojila srebrnu medalju, piše na službenoj stranici HJS-a.

Hrvatski judo je i u Luksemburgu pokazao kako dolaze nova imena koja će uskoro tražiti svoje mjesto u krugu najboljih na svijetu. Katarina Krišto (do 63 kg) je dominirala cijeli dan, nametnula se u svim borbama i fenomenalnim bacanjima osvojila zlatnu medalju te naslov juniorske prvakinje Europe!

Nakon što je ipponima svladala Ukrajinku Chyzhevsku i Turkinju Afyonlu, u polufinalu je slavila wazarijem protiv Nizozemke Van Lieshout. U finalu je samo nastavila u istom ritmu te protiv Mađarice Varge pokazala kako je najbolja u Europi. Zahvat vrijedan zlata na isteku treće minute i veliki osmijeh zaokružili su odličan dan članice JK Dalmacijacement Cemex iz Kaštela, koju vodi trener Josip Barić.

– Imala sam četiri teške borbe i jako sam zadovoljna kako sam ih odradila – rekla je nasmijana Krišto te dodala:

– Slijedi nam Grand Prix Zagreb, na domaćem terenu smo i onda još Svjetsko juniorsko prvenstvo. Nadam se da ću biti još bolja i hvala svima koji navijaju za mene!

Do finala je stigla i Lara Cvjetko (do 70 kg), koja je nakon zahtjevnog početka protiv Portugalke Pine, dominirala protiv prve nositeljice, Talijanke Esposito. U četvrtfinalu je naša judašica slavila wazarijem protiv Njemice Bock, a u polufinalu je istim ishodom svladala Francuskinju Issoufi.

Finale je donijelo borbu s Ukrajinkom Chystiakove, u koju je Lara bolje ušla, bila aktivnija i natjerala protivnicu na kaznu. Međutim, Ukrajinka hvata ritam, dva puta baca Cvjetko na wazari i zasluženo uzima zlato.

– Ovog puta je bila bolja, idemo dalje, a ja sam sretna što sam u svojoj posljednjoj juniorskoj godini uzela europsko srebro. Naporan dan, ali medalja je uvijek dobar ishod – rekla je samopouzdano Cvjetko.

U petak je još nastupio Lovre Mrković (do 73 kg), koji je izgubio od Nijemca Rueba. Podsjetimo, u četvrtak je prvu medalju za Hrvatsku donijela Solinjanka Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) te tako nagovijestila da će se hrvatska reprezentacija iz Luksemburga vratiti s odličnim rezultatima.

Odgovori

Back to top button