Judo

Judašica Lara Cvjetko najbolja mlada sportašica u izboru HOO-a i dobitnica Nagrade D. Petrović

Lara Cvjetko (do 70 kg) dobitnica je Nagrade Dražen Petrović koju Hrvatski olimpijski odbor dodjeljuje svake godine kao najboljoj mladoj sportašici Hrvatske, piše na službenoj stranici HJS-a (izvor HOO).

Na svečanosti u zagrebačkom hotelu Sheraton Hrvatski olimpijski odbor (HOO) obilježio je 30. obljetnicu utemeljenja nacionalne olimpijske udruge.

Bio je to jedinstven spoj prošlosti i budućnosti hrvatskog sporta. Počasne plakete HOO-a dobili su predstavnici 29 sportskih saveza i tri sportske udruge koje su sudjelovale u njegovu osnivanju.

Nagrada Dražen Petrović za 2021. godinu uručena je najuspješnijim hrvatskim mladim sportašicama i sportašima (do 20 godina) te najvećim nadama hrvatskog sporta (do 16 godina) uručena Nagrada Dražen Petrović za 2021. godinu.
Najbolja mlada sportašica, judašica Lara Cvjetko, nije nazočila svečanosti pa je umjesto nje nagradu primio trener Marko Cetinić:

– Lara je danas osvojila drugo mjesto na EP-u u Luksemburgu i zahvaljuje na ovoj nagradi. Vjerujem da će joj biti zalog i za olimpijsko odličje.

Lara se javila iz Luksemburga nakon osvojenog srebra na Europskom juniorskom prvenstvu te istaknula:

– Ogromna mi je ovo čast i jako mi je drago da sam ju osvojila. Nagrada je još jedna potvrda da sve što radim ima smisla, poticaj mi je za daljnji rad i sjećam se svojih razmišljanja i oduševljenja kada su druge cure osvajale, npr. kada je Brigita Matić osvojila tu nagradu, a mi smo kao kadetkinje osvojile nagradu za najbolju ekipu. Tako da se osjećam ponosno i žao mi je što nisam mogla biti uživo, ali to je sport i veselim se kad ću biti.

Lara Cvjetko (do 70 kg) je do finala na juniorskom EP-u stigla nakon zahtjevnog početka protiv Portugalke Pine, dominirala protiv prve nositeljice, Talijanke Esposito. U četvrtfinalu je naša judašica slavila wazarijem protiv Njemice Bock, a u polufinalu je istim ishodom svladala Francuskinju Issoufi.

Finale je donijelo borbu s Ukrajinkom Chystiakove, u koju je Lara bolje ušla, bila aktivnija i natjerala protivnicu na kaznu. Međutim, Ukrajinka hvata ritam, dva puta baca Cvjetko na wazari i zasluženo uzima zlato.

Odgovori

Back to top button