Boks

Mavrović nakon povratničke borbe prozvao Mikea Tysona, Lennoxa Lewisa, Holyfielda…

Legendarni hrvatski boksač 52-godišnji Željko Mavrović vratio se u ring nakon 23 godine. Popularni Irokez je na priredbi u Klagenfurtu boksao protiv Gruzijca Ramazija Gogičašvilija.

Mavroviću je to bio prvi meč od 1998. kada je izgubio protiv Lennoxa Lewisa.

Mnogi fanovi bili su zabrinuti kako će Željko izgledati u ringu nakon toliko godina, no Šaka sa Srednjaka s obzirom na godine uopće nije bio loš protiv 26 godina mlađeg gruzijskog borca.

Mavrović je u ekshibicijskom meču dominirao u svih šest rundi.

– Sretan sam i zadovoljan što sam ponovno ušao u ring. Nakon toliko godina, to je izgledalo solidno. Ja bih od sebe tražio još mrvicu više, ali čujem od svih da je to izgledalo dobro i s te strane sam zadovoljan. Nadam se da je meč ovakvog karaktera dao jednu sliku mene s 50 i nešto godina – kazao je Željko Mavrović za Favbet, te dodao:

– Prozvao bih one najbolje iz moje generacije – Mikea Tysona, Lennoxa Lewisa, Evandera Holyfielda, Hasima Rahmana, dečke koji su možda u formi i treningu. Bilo bi sjajno napraviti te mečeve, neku veteransku ligu ili nešto slično. Bio bih sretan boksati protiv njih.

Alen Babić bio je među onima kojima je kritizirao Mavrovićev povratak. Savage je u svojim objavama na društvenim mrežama navodio kako se Željko pokušao vratiti više puta, ali uvijek su ga u tome spriječile ozljede. Babiću je zasmetalo kada ga je Mavrović prozvao prije nekoliko dana.

– Mogu razumjeti da Alen ima visoko mišljenje o sebi. I ja sam u tim godinama bio možda bahat i bezobrazan. Alen vjeruje u sebe i svoju snagu. Međutim, ja se nisam došao natjecati s Alenom i sličnim boksačima. Moj put je prema mojoj generaciji, prema onima koji su osvojili svijet boksa u moje vrijeme – zaključio je Željko Mavrović.

Odgovori

Back to top button