Judo

Ines Filipović brončana na Europskom prvenstvu u judu

Hrvatska reprezentativka Ines Filipović osvojila je treće mjesto u kategoriji do 63 kilograma na Europskom juniorskom prvenstvu koje se do 18. rujna održava u Pragu. Natjecanje se održava za judaše do 21 godinu, a u Češkoj prijestolnici okupilo se 349 (203 M, 146 Ž) natjecatelja iz 39 različitih država, piše na službenoj stranici HJS-a.

Mlada Zagrepčanka nastupila je u kategoriji s 25 natjecateljica, a iako nije bila jedna od nositeljica, od samog početka natjecanja pokazala je kvalitetu rada. Ždrijeb ju nije niti malo mazio pa je već u prvom kolu imala neugodnu domaću predstavnicu Annu Skalska protiv koje nakon samo minute i pol dolazi do pobjede odličnim kontra napadom koji joj je donio prvi ippon.

U drugom kolu išla je na drugu nositeljicu kategorije, Francuskinju Melkiju Auchecorne koja je agresivno otvorila borbu protiv naše natjecateljice, ali Filipović odgovara odličnim napadom kojim protivnicu dovodi u parter te borbu ubrzo završava efikasnim gušenjem.

Četvrtfinalnu borbu Europskog juniorskog prvenstva imala je protiv Adeline Novitzki (ISR). Predstavnica Izraela, i kasnije osvajačica zlatnog odličja, od samog početka pokazala je dominantnost u borbi za finale te joj je bilo dovoljno samo 50 sekundi za pobjedu. U borbi za broncu FILIPOVIĆ je bila bolja od Nizozemke Kamile Nalbat.

– Još nisam svjesna što se sve izdešavalo danas, ali stvarno sam presretna, nemam riječi. Prije samog dolaska nisam imala velika očekivanja, ali želja je bila velika i odradila svoje, tako da se isplatilo – započela je Ines Filipović po završetku ceremonije dodjele medalja.

Nadodala je i kakvi su planovi za nastavak sezone.

– Uskoro slijedi Europsko prvenstvo za mlađe seniore (U23) u Sarajevu – kazala je Ines, a na naše pitanje hoćemo li ju i tamo vidjeti na postolju odgovorila kroz smije:
– Nadam se!

Uz Filipović danas su nastupili Dominik ROŽIĆ (-81kg) i Karla Kulić (-70kg) koji su upisali poraz i pobjedu, dok su Lovre Mrković (-81kg) i Nina SIMIĆ (-63kg) zaustavljeni već u prvom kolu. Jučer je u kategoriji -66kg nastupio i Nikola Zorotović, te upisao poraz protiv Francuza Drissa Massona Jbilpua.

Sutra nas očekuje nastup Nike Jakuš u kategoriji do 78kg.

Odgovori

Back to top button