Boks

Eddie Hearn: Joshua misli kako mu je to jedina prilika za borbu protiv Furyja

Bivši svjetski boksački prvak Anthony Joshua proživljava teško razdoblje nakon što je dvaput izgubio protiv Oleksandra Usyka, a vrhunac je dostigao neposredno nakon posljednjeg poraza kada se mentalno slomio.

Sada je u ozbiljnim pregovorima za meč protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja. Anthony je prihvatio ponudu Kralja Cigana, a sada se čeka odgovor prvaka.

– Joshua misli kako mu je to jedina šansa za meč protiv njega, jer ako se Fury bude borio protiv Usyka, možda se odluči povući bez obzira je li pobijedi ili izgubi. S Furyjem nikad ne znaš što će učiniti. A onda bi Anthony ostao bez te borbe – kazao je Joshuin promotor Eddie Hearn.

Anthony Joshua je već pristao da se borba održi 3. prosinca i na financijsku podjelu koju je Fury ponudio.

– Razlog zašto prihvatio te uvjete je što osjeća da je ovo jedina šansa koju će dobiti da se bori protiv Tysona Furyja. Dakle, u redu, bilo bi bolje da je pobijedio Usyka, no sada smo ovdje. AJ se osjeća dobro i uvjeren je kako može svladati Furyja – kazao je Eddie Hearn, te potvrdio kako se sastao s jednom od Furyjevih predstavnika Georgeom Warrenom i prihvatio uvjete:

– Pregovori su pri kraju, još je ostalo samo dogovoriti prava oko prijenosa meča, što nije komplicirano. George mi je rekao kako sve ide u dobrom smjeru tako da bi se borba trebala održati. No ne znamo je to još jedan Furyjev trik kojim želi ubrzati Usykovu odluku ili dobiti više novca za taj meč. To bi mogao biti blef ili želje za još malo publiciteta. A možda je iskren od samog početka. Moglo bi biti bilo što.

Hearn želi ostati pozitivan i nada se kako će borba između Furyja i Joshue biti uskoro dogovorena, a ugovori potpisani. No bez što se dogodilo AJ u prosincu namjerava ponovno boksati.

– Ne mogu staviti budućnost AJ-a u ruke Tysona Furyja. Iako ćemo biti pozitivni pomoći ćemo koliko god možemo. Ali moram imati plan B u rukavu, jer se ovo možda neće dogoditi. Gledali smo protivnike za AJ-a za prosinac i njegov se popis jako razlikuje od moje liste potencijalnih suparnika – istaknuo je Eddie Hearn i podvukao:

– Mislim da Anthonyja ne zanimaju protivnici za koje jednostavno neće dobiti poštovanje. Odmah kad sam ga pitao o ovoj borbi, rekao je: ‘Idemo to učiniti’. Odlično se osjeća i nema ozljeda, on želi taj meč. Voli boksati i vjeruje da ima šanse protiv Furyja. Voljan je baciti kockice.

Odgovori

Back to top button