Boks

Bivši svjetski prvak Amir Khan smatra kako će Crawford imati lagan zadatak protiv Spencea

Izgleda kako je dogovoren okršaj neporaženih američkih boksača Errola Spencea Jr-a i Terencea Crawforda za naslov u velter kategoriji.

Njihova borba trebala bi predvoditi priredbu koja će se 19. studenog održati u Las Vegasu.

Spence (28-0) će u taj meč ulazi kao vlasnik WBA (Super), WBC i IBF pojasa prvaka, dok Crawford (38-0) u svom vlasništvu ima WBO-ov pojas.

Crawford je dosad osvajao naslove u lakoj i junior velter kategoriji, a sada mu je želja to ponoviti i u velteru.

Njegov sljedeći protiv Errol je posljednji meč imao travnju kada je tehničkim nokautom pobijedio Yordenisa Ugasa. Bio mu je to prvi trijumf nokautom nakon više od četiri godine.

A Terence je posljednju borbu imao krajem prošle godine, kada je nokautom svladao Shawna Portera, koji se kasnije umirovio.

Boksači su potpisali ugovor u kojem se nalazi klauzula o instant revanšu. Tako ćemo u studenom, nakon čak 17 godina, dobiti prvaka koji je ujedinio sve titule u velter kategorije.

Bivši svjetski prvak Amir Khan smatra kako će Terence Crawford imati lagan zadatak protiv Errola Spencea.

– Osjećam da Crawford ima prednost u toj borbi. Mislim da će to ići daleko, ali sam uvjeren kako će Crawford imati lagan posao. On će boksati jednostavno, dok će Spence napadati i vršiti pritisak. A Crawford se zna dobro braniti – istaknuo je Amir Khan, te dodao kako mu je Crawford pomogao tijekom karijere:

– Mi smo se međusobno borili i sparirali. On je fin momak. Zajedno smo trenirali u Colorado Springsu, jer sam želio da mi pomogne, tako je i bilo. A onda je došao sa mnom u Britaniju. Da, bilo je dobro imati ga tamo.

Odgovori

Back to top button