Boks

Gabrijel Veočić 19. rujna odlazi na pripreme na Kubu!

Hrvatski boksač, 21-godišnji Gabrijel Veočić, europski prvak U-22 iz Poreču i četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u Beogradu prošle godine, najbolji sportaš Slavonskog Broda, te višestruki državni prvak, u ponedjeljak 19. rujna putuje prvi put na pripreme na Kubu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Gabrijela će u karipsku zemlju koja je sinonim za kvalitetni boks i rasadnik svjetskih i olimpijskih prvaka, a u kojoj je boks nacionalni sport broj jedan, kao i uvijek voditi otac i trener Pero Veočić iz BK Brod.

Poziv za pripreme na Kubi Gabrijel i Pero Veočić dobili su upravo na Svjetskom prvenstvu lani u Beogradu gdje je Gabrijel nanizao tri spektakularne pobjede u srednjoj kategoriji, a tek u četvrtfinalu pobijedio ga je kasniji svjetski prvak Kubanac Hernandez Martinez, u meču u kojem se naš mladi reprezentativac ravnopravno nosio u sve tri runde.

Na zajedničke treninge s kubanskim reprezentativcima pozvao ih je trener nacionalne vrste Kube Santiago Suarez i Veočići su spremno prihvatili poziv, a dosad ga nisu stigli realizirati jer su imali vrlo zgusnuti raspored natjecanja u prvom dijelu godine, te probleme s ozljedama.

Gabrijel je u nekoliko mjeseci zaredom imao 17 zahtjevnih mečeva (16 pobjeda i poraz samo od svjetskog prvaka Kubanca u četvrtfinalu SP-a!), osvojio je Grand Prix Zagreb, seniorsko i U-22 državno prvenstvo, te zlatnu medalju na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču.

Napregnuti ritam uzeo je danak i Gabrijel Veočić ozlijedio je leđa i šaku zbog čega nije mogao nastupiti na Europskom seniorskom prvenstvu u Armeniji.

Sada se odmorio i u potpunosti oporavio nakon dugotrajnih terapija, ljeto je proveo trenirajući i pripremajući se u svom BK Brod, a pripreme i sparinzi s kubanskim boksačima bit će mu novi iskorak u karijeri.

Gabrijel za novu sezonu prelazi u višu kategoriju, u polutešku do 80 kg, jer srednje do 75 kg nema u olimpijskom programu za Pariz 2024. godine i sada je već na stalnoj težini od 79 kg.

Otac i sin Veočić na Kubi će biti od tri tjedna, od 19. rujna do 11. listopada 2022. godine, a u planu su sparinzi i treninzi u Nacionalnom boksačkom centru u Havani i rad s iskusnim trenerom Santiagom Suarezom.

Nakon povratka s Kube, u drugom dijelu sezone u planu su zasad nastupi na Grand Prixu u Zagrebu u prosincu, a ranije možda i na turniru IBA-ine Svjetske serije Silver Belt u Mariboru od 19. do 29. listopada 2022.

Odgovori

Back to top button