Judo

Barbara Matić predivnim bacanjem stigla do bronce u Parizu

Nakon tri medalje na Grand Prixu Portugal, hrvatski judo je nastavio s osvajanjem medalja na velikim natjecanjima.

Grand Slam Pariz je donio kvalitetan nastup aktualne svjetske prvakinje Barbare Matić (do 70 kg), koja je došla do polufinala, a završila nastup s brončanom medaljom oko vrata.

– Osvojiti medalju u Parizu je uvijek uspjeh, tako da sam zadovoljna otvaranjem sezone. Žao mi je polufinala jer sam osjećala da sam bolja, ali nisam uspjela doći do bacanja ili natjerati Pinot na treću kaznu. Analizirat ćemo tu borbu, naučiti što treba i ići dalje još jače – prokomentirala je broncu Barbara Matić.

Matić je natjecanje otvorila uvjerljivom pobjedom protiv Britanke Yeats-Brown, da bi u četvrtfinalu krenula s wazarijem nedostatka nakon samo 24 sekundi protiv Francuskinje Eme. Domaća publika u Bercyju se ponadala da će vidjeti iznenađenje, ali najbolja hrvatska judašica wazarijem u 3. minuti počinje preokret, kojeg dovršava ipponom na početku posljednje minute borbe.

U polufinalu je Splićanku čekala još jedna Francuskinja, već spomenuta Margaux Pinot. Barbara je kontrolirala ritam borbe, bila aktivnija i natjerala Pinot na dvije kazne. Kada se činilo da bi suci mogli odlučiti da je Francuskinja zaslužila i treću kaznu, oduševljenje tribina je donio wazari kojom Matić gubi u posljednjoj minuti i odlazi u borbu za broncu.

Finalni blok nije ostavio puno šanse za posljednju protivnicu, Britanku Petersen Pollard. Matić je ušla agresivno, koncentrirano i nakon samo 30 sekundi borbe baca Britanku na prekrasan ippon te osvaja prvu medalju u novoj sezoni.

U Parizu je nastupio i Zlatko Kumrić (do 100 kg), koji je nadoknadio wazari zaostatka protiv Francuza Clergeta i to bacanjem 15 sekundi prije kraja, kojeg je nastavio u zahvat i slavio ipponom za prolaz u osminu finala. Tamo ga je čekao iskusni Nizozemac Korrel, koji ga je i ovaj put pobijedio te ostavio Splićanina izvan borbe za medalje.

Odgovori

Back to top button