Hrvanje

Zagreb će sljedeće godine biti domaćin Europskog prvenstva u hrvanju

Hrvatski hrvački djelatnici kapitalizirali su to što devet godina zaredom vrlo uspješno organizirali Grand Prix Zagreb Open, a nekoliko puta i međunarodni trening kamp u Poreču, a bili su i hvaljeni organizatori europskog juniorskog (2012.) pa svjetskog juniorskog prvenstva (2014.) te svjetskog kadetskog prvenstva (2018.).

Zamijetivši taj entuzijazam, Svjetski hrvački savez (UWW) dodijelio je glavnom hrvatskom gradu domaćinstvo Prvenstva Europe za seniore grčko-rimskim i slobodnim stilom odnosno za seniorke (slobodni stil), koje će se od 17. do 23. travnja održati sljedeće godine u Areni Zagreb, piše Večernji list.

– I svijet nas prepoznaje kao dobre organizatore i sigurnu destinaciju. Potvrdu smo dobili na sjednici Izvršnog odbora Svjetskog hrvačkog saveza (UWW) čemu je prethodila uspješna kandidatura i inspekcijski nadzor predstavnika UWW Europe. Bit će to, nesumnjivo, jedan od najvećih sportskih događaja u Zagrebu i Hrvatskoj u sljedećoj godini – kazao je predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Begović.

A nama se čini da su u ovoj kandidaturi određenu ulogu odigrale i simpatije koje prema hrvatskim hrvačkim radnicima prvenstveno pokazuje predsjednik Svjetskog hrvačkog saveza (UWW) i član MOO-a Nenad Lalović, a dijelom i predsjednik Europskog hrvačkog saveza Karl-Martin Dittmann koji očito nije imao ništa protiv ovakve odluke. Bit će to sjajna prilika za sve najbolje hrvatske hrvače i hrvačice da se, na najvišoj razini, predstave domaćoj sportskoj publici.

Odgovori

Back to top button