Boks

Na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču nastupa 39 reprezentacija, natjecanje počinje u nedjelju

Poreč će ovih dana biti domaćin Europskog boksačkog prvenstva za seniore i seniorke do 22 godine, a prve reprezentacije već su stigle u Hrvatsku, piše na službenoj stranici HBS-a.

Među prvima je već stigao dio selekcije Ukrajine, zasad devet članova, dok se ostatak još očekuje.

Ukrajinci kao jedna od vodećih europskih boksačkih nacija, uz sve nedaće i tragične događaje u njihovoj domovini zbog invazije i ruske agresije, prijavili su kompletnu mušku i žensku reprezentaciju u svim kategorijama (13 muških i 12 ženskih težinskih kategorija),

U petak u Poreč stižu svi predstavnici Hrvatske – devetorica boksača i tri boksačice koje su izabrali izbornici Kristijan Hodak i Ante Matas.

HRVATSKI BOKSAČI ZA EUROPSKO PRVENSTVO U-22:

 1. (60kg) – Patrik Licul (BK Pula)
 2. (63.5kg) – Deni Alagić (BK Metalac)
 3. (67kg) – Alen Ahmetović (BK Nokaut)
 4. (71kg) – Noa Ježek (BK Titan Gym)
 5. (75kg) – Gabrijel Veočić (BK Brod)
 6. (80kg) – Petar Leskur (BK Grom)
 7. (86kg) – Marko Ramljak (BK Rijeka)
 8. (92kg) – Jan Morović (BK Torcida)
 9. (+ 92kg) – Josip Ćorić (BK Joker)

HRVATSKE BOKSAČICE ZA EUROPSKO PRVENSTVO U-22:

 1. (do 54 kg) Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb)
 2. (do 57 kg) Dea Bolanča (Pit Bull Split)
 3. (do 75 kg) Ana Stojanović (Pit Bull Split)

U Poreču se očekuje nastup najboljih mladih europskih boksačica i boksača iz 39 država, a otpale su samo dvije s prvotnog popisa prijavljenih – isključene Rusija i Bjelorusija.

Prvi treninzi u sportskoj dvorani Intersport u Plavoj laguni u Poreču predviđeni su u subotu, a istog dana u 16 sati održat će se tehnički sastanak svih predstavnika reprezentacija i službeni ždrijeb u 17.30 sati.

U subotu će se održati svečano otvaranje Europskog prvenstva, a mečevi počinju u nedjelju, 13. ožujka u dvorani Intersport – svakog dana odvijat će se u popodnevnom programu od 14.00 sati i u večernjem programu od 18.00 sati.

Polufinalni mečevi na Europskom prvenstvu U-22 na rasporedu su u nedjelju, 20. ožujka, a nakon jedinog slobodnog dana (ponedjeljak, 21. ožujka), finala u muškoj i ženskoj kategoriji održat će se u utorak, 22. ožujka i srijedu, 23. ožujka.

Tehnički delegat Europske boksačke federacije EUBC-a je Dragoljub Radović, čelnik Boksačkog saveza Crne Gore.

Odgovori

Back to top button