Hrvanje

Marko Milanović izgubio u borbi za broncu na Europskom prvenstvu

Nakon nekoliko pobjeda na međunarodnim turnirima, Marko Milanović, 16-godišnji sin hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, imao je zapažen nastup i na kadetskom Prvenstvu Europe u bugarskom Samokovu, piše Večernji list.

U osmini finala je pobijedio domaćeg borca Motovskog (9:0), a onda je Milanović imao peh da je u četvrtfinalu naletio na kasnijeg finalista Timura Černjiševa, moćnog vršnjaka iz Rusije. Tako je Marko završio u repasažu u kojem je izborio jednu pobjedu i doživio jedan poraz.

Pobijedivši Estonca Liismu (7:1), Marko je zavrijedio borbu za treće mjesto u kojoj se sučelio s Gruzijcem Ayvazyanom, na prvi pogled značajno biološki zrelijim suparnikom odnosno akcelerantom.

Nažalost, taj je borba završila nakon samo jedne minute (od moguće četiri) jer ga je protivnik četiri puta okrenuo u parteru.

Naime, nakon što mu je sudac na strunjači dosudio kazneni bod (radi navodne pasivnosti), hrvatski borac morao je leći na prsa u parter a taj dio borbe je gruzijskom rivalu očito specijalnost pa je Milanovića učas izvrtio, a da se ovaj, praktički, nije ni snašao.

No, u Hrvatskom hrvačkom savezu nisu razočarani. Dapače, uvjereni su da je ovo samo prva stepenica u jednoj vrlo zapaženoj hrvačkoj karijeri. Uostalom, tako nam je govorio i njegov klupski trener, ujedno i trener kadetske reprezentacije, Eugen Jakovljević:

– Naš plan je bio da Marko bude taj koji će natjerati suca da za pasivnost kazni protivnika i da iskoristi svoju odličnu tehniku u parteru. Nažalost, dogodilo se nešto posve suprotno. Štoviše, Marko u ovoj borbi nije pokazao ono što može jer on ima i dobru obranu u parteru, ali kao da ga je sputala činjenica da mu je ovo bio prvi nastup na jednom velikom natjecanju.

Pohvalno je trener Jakovljević govorio i o ostalim hrvatskim kadetima koji su nastupili na ovom Prvenstvu. Trojica od njih prošla su prvo kolo – Noa Ljubić (55 kg), Mate Rebić (60 kg), Mihael Salajec (80 kg) – a Luka Ivančić (65 kg) i Dominik Grgić (71 kg) nisu prošli prvu prepreku.

Svima njima je to bilo dragocjeno iskustvo za godine i natjecanja koja su pred njima.

Odgovori

Back to top button