Hrvanje

Sadulaev osvojio četvrti naslov svjetskog prvaka u hrvanju slobodnim stilom

Abdulrashid Sadulaev po četvrti je put postao svjetski prvak.

Olimpijski pobjednik iz Rija u kategoriji do 86 kilograma u finalu kategorije do 97 kilograma je pobijedio olimpijskog pobjednika iz Londona Azerbajdžanca Sharifa Sharifova rezultatom 4-0.Sharifov je u polufinalu pobijedio akttualnog olimpijskog pobjednika u kategoriji do 97 kilograma i dvostrukog svketskog prvaka Kylea Snydera.

Makedonac Magomedgadži Nurov osvojio je broncu, kao i Snyder.

Svjetsko prventsvo je poslužilo i kao kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju. Prvih šest hrvača iz svake od olimpijskih kategorija izborilo je plasman u Japan.

Od petirice hrvatskih hrvača koji su nastupili na prvenstvu nijedan nije uspio izboriti direktni plasman na Olimpijske igre.

Najbolje rezultate ostvarili su Ivan Huklek i Ivan Lizatović koji su osvojili 8. mjesto u kategoriji do 87, odnosno 60 kilograma.

Rusi su najuspješnija reprezentacija prvesntva s 9 osvojenih zlatnih medalja, te 5 srebrnih i 5 brončanih.

U kategoriji do 125 kilograma zlato je osvojio Gruzijac Geno Petriashvili.

27-godišnji Kubanac Ismael Borrero imao je sjajan turnir. Prije nego je u finalu kategorije do 67 kilograma grčko-rimskim stilom porazio branitelja naslova Artema Surkova, pobjeđivao je trostrukog svjetskog prvaka Nijemca  Franka Stablera, dvostrukog prvaka Korejca Ryua Hansua i Egipćanina Mohameda El Sayeda.

Bronce u ovoj kategoriji su osvojili Stabler i Srbin Mate Nemeš.

Turčin Riza Kayaalp pobjedom protiv Kubanca Oscara Pina osvojio je zlato u katregoriji do 130 kilograma i po četvrti  put postao svjetski prvak u hrvanju grčko-rimskim načinom.

Foto: UWW

U kazahstanskom Nur-Sultanu održano je svjetsko prvenstvo u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim stilom.

Odgovori

Back to top button