Hrvanje

Ivan Huklek ostao bez finala na olimpijskom turniru u Tokiju, sutra ga čeka borba za broncu

Hrvatski reprezentativac Ivan Huklek nije uspio izboriti finale olimpijskog turnira u hrvanju-grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma.

Naš je hrvač u polufinalu na Olimpijskim igrama u Tokiju izgubio protiv Ukrajinca Žana Belenjuka s 1:7, te ga sutra čeka borba za broncu protiv pobjednika dvoboja između Alžirca Sida Azare i srpskog reprezentativca Zurabija Datunašvilija.

Ivan je prvi dobio bod, nakon što je Ukrajinac bio pasivan na početku borbe. Belenjuk je krenuo agresivnije u drugu rundu i izjednačio na 1:1.

Nakon toga je uspio okrenuti Ivana u parteru i povesti sa 7:1. Tu je prednost zadržao do kraja.

– Znali smo da će Ukrajinac u drugoj rundi sigurno ići u parter i pokušali smo se pripremiti. No iznenadio me dizanjem iz partera, prelako je napravio te bodove koji su odlučili meč – kazao je Ivan Huklek.

Ukrajinski borac je srebrni s Olimpijskih igara u Riju, te dvostruki svjetski i europski prvak.

Član HK Sesvete je na putu do polufinala pobijedio Amerikanca Johna Waltera Stefanowicza mlađeg s 5:3, te Uzbekistanca Rustama Asakalova s 4:1.

Hukleku su protiv Stefanowicza bila dovoljna dva okreta u parteru da stigne do prednosti, a Amerikanac svoju šansu nije iskoristio.

A naš je borac u meču protiv Asakalova bacio suparnika u parter za četiri boda i do kraja kontrolirao dvoboj.

Odgovori

Back to top button