Hrvanje

Iva Gerić brončana na juniorskom EP-u u hrvanju, Malobabić peti

Naša reprezentativka Iva Gerić ponovno je ispisala povijest hrvatskog ženskog hrvanja. Članica Hrvačkog kluba Ludbreg osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 62 kg na juniorskom Europskom prvenstvu održanom u Dortmundu, piše na službenoj stranici HHS-a.

Iva je do ovog povijesnog uspjeha došla nakon što je pobijedila Aliyevu iz Azerbejdžana (13:6), Ivanovu iz Bugarske (11:0), pa je u polufinalu izgubila protiv Ruskinje Kasabieve (0:2). Iva je u borbi za broncu nadjačala Bjeloruskinju Bulanay na kriterije (rezultat je bio 1:1).

Iva je tako, nakon prve hrvatske ženske kadetske bronce, koju je osvojila prije dvije godine, sada postala naša prva hrvačica s europskom juniorskom medaljom. Nadamo se i očekujemo da Iva tako i nastavi.

Luka Malobabić je u kategoriji do 72 kg osvojio peto mjesto, dok ostali juniori nisu bili toliko uspješni.

Luka je s tri pobjede u nizu nad reprezentativcima Ortizom iz Španjolske (16:7), Gumilarom iz Slovenije (8:0) i Dimitrovim iz Bugarske (10:2) došao do polufinala, gdje je od njega bolji bio kasniji europski prvak Gruzijac Chkhikvadze. U borbi za broncu Luka je izgubio od Azerbajdžanca Hasanllija, te je tako ipak završio na vrlo dobrom 5. mjestu.

Od naših ostalih reprezentativaca Vinko Prodanović je u kategoriji do 97 kg s jednom pobjedom i dva poraza osvojio osmo mjesto, dok ostali hrvači nisu ostvarili zapaženiji plasman.

Odgovori

Back to top button