Hrvanje

Hrvatski borci (U15 i U17) ostvarili odlične rezultate na Prvenstvu Balkana

Hrvatske hrvačice i hrvači u uzrastu U15 i U17 prošlog vikend (27.-30. listopada) nastupali su na Prvenstvu Balkana u rumunjskom glavnom gradu Bukureštu i ostvarili odlične rezultate, piše na službenom portalu Hrvatskog hrvačkog saveza.

Naša brojna delegacija otputovala je u jakom sastavu na ovo prvenstvo gdje su na rasporedu prvo bile borbe u uzrastu U15 za djevojčice i dječake, da bi nakon njih na strunjače izašli i kadetkinje i kadeti (uzrast U17). Muški dio ekipe vodili su treneri Eugen Jakovljević i Ivan Vrban uz pomoć dok je ženski dio ekipe vodio Ignac Horvat. Kao sudac na ovom natjecanju uz našu ekipu putovao je i na natjecanju sudjelovao međunarodni sudac Marko Perić iz Zagreba.

Prvog dana natjecanja najuspješniji su bili naši U15 reprezentativci Marin Zovko, član HK Zagreb koji je osvojio 1. mjesto u kategoriji do 75 kg, te Alvin Crnojević, član HK Sesvetski Kraljevec koji je osvojio 3. mjesto u kategoriji do 57 kg.

Nakon uzrasta U15, s novim osvojenim medalja razveselili su nas i naše djevojke i dječaci u uzrastu U17:

Sebastijan Čibarić u kategoriji do 65 kg, Mihael Lukač u kategoriji do 71 kg, Antonio Lukač u kategoriji do 80 kg i Roko Strika u kategoriji do 92 kg osvojili su brončane medalje, dok su u uzrastu kadetkinja Mila Anđelić u kategoriji do 69 kg bila najbolja i osvojila zlato, Marta Besek u kategoriji do 73 kg osvojila je srebro, dok su Veronika Vilk u 69 kg i Tia Hršak u kategoriji do 61 kg bile brončane !

Zadnjeg dana natjecanja još jedan uspjeh naših kadeta – Hrvatska kadetska reprezentacija ( U17 ) nastupila je na ekipnom dijelu turnira i osvojila odlično 3. mjesto!

Naši kadeti prvo su se borili u grupi sa Grčkom i Rumunjskom. Iako su za našu reprezentaciju nastupali hrvači u samo šest od deset kategorija, uspjeli smo proći grupu pobijedivši Grčku i izgubivši od Rumunjske. U napetoj borbi za brončano odličje nasuprot naše reprezentativne vrste stajala je reprezentacija Srbije koju su naši dečki pobijedili rezultatom 5:3 i tako u Hrvatsku donijeli ekipnu broncu.

Čestitamo našim hrvačicama i hrvačima kao i svim trenerima na ovom lijepom uspjehu. To su sveukupno odlični rezultati naših mladih hrvačica i hrvača, ako uzmemo u obzir da su na ovom prvenstvu nastupili mlade hrvačice i hrvači iz 9 država Balkana (Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Makedonije, Moldavije, Srbije, Slovenije i domaćina Rumunjske) a ukupna brojka sudionika bila je više od 400 sportaša.

Odgovori

Back to top button