Hrvanje

Hrvački spektakl uskoro u Domu sportova! U Zagreb stižu olimpijski i svjetski prvaci

Zagreb će od 1. do 5. veljače biti domaćin velikog hrvačkog spektakla. Naime, u dvorani 2 Doma sportova održat će se 10. Zagreb Open, a ulaz je slobodan!

Jubilarni turnir donosi pet dana vrhunskog hrvanja u tri olimpijska stila – slobodni, grčko-rimski i hrvanje za žene. To je prvi takav spektakl u Hrvatskoj.

U glavnom gradu Hrvatske okupit će se 600 hrvača iz više od 40 država. Na turniru će nastupiti olimpijski pobjednici i svjetski prvaci, a među njima će biti Kyle Snyder, J‘den Cox, Hassan Yazdani, Zahid Valencia, Yui Susaki…

Svoj nastup je potvdila i 23-godišnja Japanka Yui Susaki koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, te je tri puta bila najbolja na Svjetskim prvenstvima.

I Hrvatska nastupa u jakom sastavu, u ženskoj konkurenciji su Lana Nogić, Iva Gerić i Milla Anđelić, dok će kod muških nastupiti: Ivan Lizatović, Luka Ivančić, Domagoj Celiček, Lovro Zurak, Luka Malobabić, Pavel Puklavec, Antonio Kamenjašević, Božo Starčević, Filip Šačić, Ivan Huklek, Vjekoslav Luburić, Matej Mandić, Kristian Lukač, Vinko Prodanović i Filip Smetko.

Lani su naši hrvači osvojili dvije medalje, Filip Šačić bio je srebrni u kategoriji do 82, a Ivan Lizatović brončani u kategoriji do 63 kilograma.

Ovogodišnji Zagreb Open je dobro zagrijavanje uoči Europskog prvenstva koje će se od 17. do 23. travnja 2023. u zagrebačkoj Areni.

Odgovori

Back to top button