Hrvanje

Hrvač Dominik Etlinger suspendiran zbog pozitivnog nalaza na doping testu

Hrvač Dominik Etlinger privremeno je suspendiran i protiv njega je pokrenut stegovni postupak zbog dopinga, piše u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

‘Na prvenstvu Hrvatske u hrvanju, održanom u Gospiću 17. listopada 2020., Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) provodila je dopinško testiranje te je prikupljen i uzorak urina sportaša Dominika Etlingera.

Uzorak urina analiziran je u akreditiranom laboratoriju u Seibersdorfu (Austrija). Analizom uzorka A utvrđena je prisutnost metabolita zabranjene tvari GW1516 koja se nalazi u kategoriji S4.5.1 Modulatori metabolizma (S4. HORMONI I MODULATORI METABOLIZMA) Popisa zabranjenih sredstava. Služba za antidoping je 17. studenog 2020. obavijestila sportaša o nepovoljnom analitičkom nalazu.

Kako je otkrivena tvar kvalificirana kao nespecificirana tvar prema Popisu zabranjenih sredstava 2020., sportašu je određena privremena suspenzija od dana 17. studenog 2020.

Služba za antidoping je 30. studenog 2020. zaprimila zahtjev sportaša za otvaranjem i analizom B uzorka.

Uz prisutnost sportaša, putem video – linka, 28. siječnja 2021. otvoren je B uzorak.

Analiza uzorka B potvrdila je analizu uzorka A. Utvrđen je metabolit zabranjene tvari GW1516.

Služba za antidoping podnijela je prijedlog za pokretanje stegovnog postupka protiv sportaša Dominika Etlingera zbog kršenja odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga’, piše u priopćenju HZJZ-a.

Odgovori

Back to top button