Boks

Zlatni Lovro Pavčec najbolji je tehničar juniorskog kupa nacija u Vrbasu, Nika Lopac srebrna

S vrlo jakog EUBC-ovog turnira A kategorije Kupa nacija u Vrbasu, u konkurenciji 17 zemalja, Hrvatska se vraća s po jednom zlatnom, srebrnom i brončanom medaljom. Naš juniorski prvak Lovro Pavčec je u kategoriji +80 kg osvojio najsjajnije odličje i proglašen je najboljim tehničarom, a Nika Lopac je u najtežoj ženskoj kategoriji do 80 kg osvojila srebrnu medalju. Mateo Pejić (do 80 kg) vraća se s broncom, piše na službenoj stranici HBS-a.

Lovro Pavčec, kadetski viceprvak Europe 2019. godine, odlično je odboksao finale protiv poljskog reprezentativca Olafa Pere. Prema riječima juniorskog izbornika Yusefa Hasana, ujedno i Lovrinog trenera u BK Nokautu iz Zagreba, naš prvak dominirao je u sve tri runde protiv Poljaka, u sve tri runde stekao bodovnu prednost, a u trećoj rundi sudac u ringu morao je i brojiti poljskom boksaču.

I takva uvjerljiva prednost donijela je pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom 3:2 u korist Lovre Pavčeca. Naš mladi superteškaš potpuno je zasluženo upisao još jedan vrijedan međunarodni trijumf. Čestitamo na velikom uspjehu kojim je Lovro potvrdio veliku perspektivu i s pravom će biti veliki hrvatski adut na skorom juniorskom Europskom prvenstvu u Gruziji.

Senjanka Nika Lopac u kategoriji 80 kg osvojila je srebro nakon što je u finalu prekidom u prvoj rundi izgubila od iskusnije Ruskinje Sofije Okhotnikove koja iza sebe ima puno više mečeva međunarodne razine od naše reprezentativke i to se vidjelo otpočetka. Već nastup protiv tako kvalitetne suparnice na uglednom međunarodnom turniru za Niku je značio jako korisno iskustvo.

Vrlo dobre nastupe u Vrbasu ostvarili su i Puljanin Anthony Mirković (do 75 kg) i Riječanin Mateo Pejić (do 80 kg) koji su izgubili mečeve na bodove. Mirković se hrabro nosio s Kazahstancem, aktualnim prvakom Azije, a Pejić je i nezasluženo zaustavljen podijeljenom sudačkom odlukom 3:2 od domaćeg predstavnika iz Srbije, pa mu je ostala brončana medalja.

Hrvatska je u muškoj konkurenciji s tri boksača i sa zlatnom i brončanom medaljom u ukupnom poretku zauzela peto mjesto iza Kazahstana, Poljske, Bugarske i Rumunjske, a ispred selekcije SAD-s koja je nastupila s istim brojem boksača kao i Hrvatska.

Odgovori

Back to top button