Boks

Zhang se nada da će pobjedom protiv Joycea osigurati veliki meč: Fury je naša sljedeća meta

Kineski teškaš Zhilei Zhang je u travnju prekidom u šestoj rundi pobijedio Britanca Joea Joycea i osvojio privremeni WBO-ov pojas prvaka.

Zhang i Joyce ponovno će se naći u ringu 23. rujna na velikoj boksačkoj priredbi u Wembley Areni u Londonu.

Bude li Kinez pobijedio i u revanšu nastavit će potjeru za borbom protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja, koji za nešto više od mjesec dana boksa protiv Francisa Ngannoua.

Kralj Cigana je bio Zhangova meta i nakon prvog meča protiv Joea, ali je Britanac aktivirao klauzulu za revanš i ta mu je prilika propala.

– To me malo razočaralo jer sam bio vrlo blizu dogovora za meč protiv Tysona Furyja. A onda je Joe aktivirao klauzulu za revanš – rekao je Zhilei Zhang i nastavio:

– Ali to smo imali u ugovoru. Morao sam potpisati klauzulu o revanšu kako bih došao do prve borbe. Tako da ću učiniti sve što je ispravno. Sada slijedi revanš.

Jedan od Zhangovih menadžera Terry Lane vjeruje da će se Zhilei još jednom dokazati kao jedan od elitnih boraca teške kategorije.

– Zhang će pobjedom ući u odabrano društvo na vrhu teške kategorije – istaknuo je Terry Lane, pa dodao:

– Bude li pobijedio, tada u vrhu kategorije imate Furyja, Usyka i Zhanga. Svi ostali će biti daleko ispod njih. Tada je Fury naša sljedeća meta. Morat ćemo sjesti i vidjeti koje se borbe organiziraju ili možda još važnije, koje se borbe ne organiziraju.

Odgovori

Back to top button