Boks

Fury će uskoro trebati dogovoriti obranu naslova, jer bi mu WBC do kraja godine mogao oduzeti pojas

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman dao je Tysonu Furyju posebnu dozvolu za borbu protiv Francisa Ngannoua, jer trenutačno ne postoji obvezni izazivač.

No Sulaiman nakon borbe između Furyja i Ngannoua, koja će se održati 28. listopada i u kojoj ulog neće biti WBC-ov pojas prvaka teške kategorije, očekuje da Kralj Cigana u sljedećem meču brani naslov.

Ne bude li Britanac pokazao namjeru braniti pojas, tada bi mu WBC mogao oduzeti naslov, a to bi se već moglo dogoditi tijekom studenog ili prosinca, piše Worldboxingnews.

To bi otvorilo priliku Deontayu Wilderu i Anthonyju Joshui za međusobni okršaj i to za upražnjeni pojas. A ne bude li Wilder do tada dogovorio meč protiv Joshue, tada će WBC tražiti sljedećeg dostupnog protivnika.

U poretku teškaša na WBC-ovoj ljestvici iza AJ-a slijede Arslanbek Makhmudov, Frank Sanchez, Andy Ruiz, Jared Anderson, Efe Ajagba, Dillian Whyte, Martin Bakole, Joseph Parker, Filip Hrgović…

Prvi čovjek WBC-a reagirao je na posljednje Furyjeve riječi kada je izjavio da ga ne zanima meč protiv Usyka i kako može zaraditi više u mečevima s MMA zvijezdama.

– Nisam zainteresiran za borbu protiv Usyka. On je mali ukrajinski beskućnik. To je sve što je on za mene. Mene ne zanima borba za ujedinjenje pojaseva. To mi ništa ne znači. Samo tražim priliku za dobru zaradu – rekao je nedavno Tyson Fury i nastavio:

– Usyk je samo stranac koji ne govori dobro engleski, pa ga ne možete prodati. Tražim jednog Amerikanca, a vjerojatno bih mogao dogovoriti još jedan boksački meč protiv Jona Jonesa.

Kralj Cigana je izjavio kako bi mogao imati i revanš s Ngannouom, ali u borbi po MMA pravilima.

– Borio bih se s Francisom Ngannouom u kavezu. I tamo bih ga šutnuo u guzicu. Hejteri me mogu mrziti, ali je se neću osjećati loše kada ću unovčavati svoj ček. Cijeli dan ću jesti sladoled i sljezove kolačiće, i ispijati Pina Colade.

Sulaiman i WBC sada će biti pod pritiskom, jer Fury u sljedećih nekoliko mjeseci nema namjeru braniti naslov .

Njegova posljednja obrana pojasa WBC-ova prvaka bila je lani u prosincu protiv Dereka Chisore. Ne bude do dvanaestog mjeseca dogovorio meč u kojem će braniti naslov, tada će WBC biti prisiljen reagirati.

Odgovori

Back to top button