Boks

Frank Warren je 18-godišnjeg Mosesa najavio kao budućnost teške kategorije

Boksački promotor Frank Warren je u nedavnoj izjavi posebno istaknuo jednog mladog borca, te ga najavio kao budućnost teške kategorije.

Osamnaestogodišnji Moses Itauma, koji je već sparirao protiv Anthonyja Joshue, Joea Joycea i Daniela Duboisa, mogao bi vrlo brzo doseći zvjezdani status.

Neporaženi Britanac već ima 22 pobjede (10 nokauta), a kada je počinjao profesionalnu karijeru mnogi su ga vidjeli kao najmlađeg svjetskog prvaka.

Zasad je to Mike Tyson koji je 22. studenog 1986. postao najmlađi prvak teške kategorije, tada je imao 20 godina, četiri mjeseca i 22 dana.

Vlasnik Queensberryja ističe kako bi upravo Itauma za nekoliko godina mogao predvoditi kraljevsku diviziju.

– Želim da svaku borbu doživljava maksimalno ozbiljno, a ne razmišljati kako će postati najmlađi svjetski prvak. Svaki sljedeći meč mu treba biti kao da se radi o borbi za prvaka. Treba ući u ring i boksati najbolje što može –kazao je Frank Warren i dodao:

– Iz borbe u borbu mora biti sve bolji. Želim da cijeli svijet vidi ono što mi vidimo u njemu. Moses je mlad i uzbudljiv boksač, i vjerujem da će jednoga dana predvoditi tešku kategoriju.

Odgovori

Back to top button