Boks

Zhang izazvao Ngannoua: Ja ću mu pokazati tko je boksački gazda

Francis Ngannou je bez obzira na poraz protiv Tysona Furyja oduševio sjajnim nastupom u svom prvom profesionalnom boksačkom meču.

Kamerunski udarač je na priredbi u Rijadu nakon deset rundi izgubio protiv Kralja Cigana, kojeg je čak jednom poslao u nokdaun.

Fury je nakon meča izjavio da mu je to bila najteža borba u posljednjih deset godina.

Mnogi boksači, treneri i analitičari pohvalili su bivšeg UFC-ovog prvaka na odličnoj izvedbi, a tom se popisu pridružio i kineski teškaš Zhilei Zhang.

– Ngannou je bio bolji u tom meču. Uz nokdaun u trećoj rundi, cijeli je meč bio agresivniji, bolje je pogađao i imao više značajnih udaraca. Fury nije mnogo udarao udaraca, držao se defenzivno i direktima kontrolirao distancu. To je bila sramotna noć za profesionalni boks – istaknuo je Zhilei Zhang i dodao:

– Samo Fury i njegov tim znaju zašto je njegov nastup bio ispod očekivanja. Vjerojatno je podcijenio protivnika, možda nije dovoljno trenirao. Borci poput mene svakodnevno naporno treniraju i mi uvijek želimo biti najbolji u ringu. A Fury iza sebe ima ljude s novcem koji ga podržavaju, ali to što je napravio u subotu je loše za boks.

Kinez je naglasio kako bi vrlo rado boksao protiv Ngannoua.

– Treba Francisu čestitati na sjajnom boksačkom debiju. Sjajno se borio protiv aktualnog WBC-ovog prvaka. A bude li se ukazala prilika boksati protiv Ngannoua definitivno bi prihvatio ponudu. Želi bih ući u ring protiv njega i pokazati mu tko je boksački gazda – prisnažio je Zhilei Zhang.

Odgovori

Back to top button