MMA

John McCarthy tvrdi kako UFC nije želio Miočiću ponuditi meč za privremeni pojas

Prvak UFC-ove teške kategorije Jon Jones otkazao je nastup na velikoj borilačkom spektaklu koji će se 11. studenog održati u Madison Square Gardenu.

Bones je na UFC 295 priredbi u New Yorku trebao braniti pojas protiv američkog borca hrvatskih korijena Stipe Miočića, no povukao se zbog ozljede.

Event će predvoditi okršaj za naslov u poluteškoj kategoriji između Jiříja Procházke i Alexa Pereire, dok će se u sunaslovnoj borbi za pojas privremenog prvaka teške divizije obračunati Sergej Pavlovič i Tom Aspinall.

Miočić je ostao bez nastupa, a mnogi su se pitali zašto Stipi nije ponuđena prilika boriti se za privremenog prvaka.

Predsjednik UFC-a Dana White je objasnio kako ‘od Miočića nije mogao tražiti da se bori za privremeni pojas jer bi to bilo nepošteno prema njemu’.

A legendarni MMA sudac John McCarthy smatra je UFC ima razlog zbog kojeg nije želio Miočića u meču za pojas privremenog prvaka teške kategorije.

– Jedan od razloga su Stipine godine. On ima 41 godinu i u UFC-u znaju da nije netko na kome mogu graditi budućnost teške kategorije. Naravno, on je bio na tronu i ima najdulji niz kao prvak teške kategorije. To su argumenti koje će koristiti kako bi prodali borbu, ali to nije dovoljno. Problem su svakako Stipine godine – kazao je John McCarthy i nastavio:

– U UFC-u se također plaše da Miočić ne osvoji pojas privremenog prvaka. Jones nije tu kada bi trebao braniti naslov, a Stipe bi se nakon osvajanja privremene titule mogao jednostavno povući: ‘Osvojio sam pojas prije odlaska u mirovinu, Jones nije bio spreman za borbu‘. Takav rasplet mogao bi stvoriti probleme UFC-u.

Odgovori

Back to top button