Boks

Žestoka borba za naslov prvaka, među 127 boksača bit će Veočić, Ježek, braća Plantić, Milun,…

Završene su prijave za Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i juniore od 7. do 10. travnja u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu. Izvršni organizator PPH-a je Zagrebački boksački savez, piše na službenoj stranici HBS-a.

Prijave ekipa su do 19 sati u četvrtak, 7. travnja u Zagrebačkom boksačkom centru, a tehnički sastanak i ždrijeb je u 20 sati.

Početak mečeva planiran je za 10 sati u petak, 8. travnja (službeno vaganje od 7 do 8 sati). Finalne borbe juniora i seniora na rasporedu su u nedjelju, 10. travnja u ZBC-u na Velesajmu.

Prvenstvo je kriterijsko za sastave reprezentacija za predstojeća europska juniorska i seniorska prvenstva, a prema prijavama slijede burne borbe za medalje i titule prvaka Hrvatske.

Nastupit će i naši osvajači medalja s nedavnog Europskog prvenstva U-22 u Poreču, zlatni Gabrijel Veočić i brončani Noa Ježek.

Gabrijel Veočić (Brod) u srednjoj kategoriji do 75 kg imat će glavne konkurente u perspektivnom Petru Pavčecu iz Nokauta, Splićanima Ivanu Vukasoviću (Torcida) i Josipu Lovriću (Marjan), te Josipu Markoviću (Salona Solin).

Noa Ježek (Titan Gym) u najbrojnijoj kategoriji do 71 kg (ukupno 11 boksača) imat će ozbiljne konkurente u doprvaku Hrvatske do 22 godine Petru Krešimiru Kneževiću (Sv. Donat Zadar), Petru Cetiniću (Rijeka), Marijanu Vujeviću (Grom Split), Patriku Grđanu (Omega box Varaždin) i Dominiku Gubi (Osijek).

Žestoko će biti u poluteškoj kategoriji do 80 kg olimpijcu Luki Plantiću (Salona) uz prvaka Hrvatske U-22 Splićanina Petra Leskura (Grom), dvojicu torcidaša Josipa Perkovića i Duju Burića, te perspektivnog Antonija Grabića (Leonardo).

U kategoriji do 86 kg za titulu su glavni kandidati reprezentativac sa SP-a u Beogradu Damir Plantić (Salona) i hrvatski prvak do 22 godine Marko Ramljak (Rijeka).

U kategoriji do 92 kg prijavljeni su perspektivni teškaši Kristijan Duje Gaćina (Gladijator), Ivan Stupalo (Salona), Ivan Rajić (Torcida), Matej Ilijević (Petar Zrinski), Tomislav Cerovečki (Lokomotiva) itd…

U superteškoj kategoriji +92 kg u domaćem ringu neprikosnoveni Marko Milun (Leonardo) imat će konkurente u Marijanu Brniću (Grom), Ivanu Glaviniću (Salona), Juri Babiću (Leonardo) i Franu Hodaku (Lokomotiva).

Reprezentativac sa SP-a u Beogradu Matteo Komadina (Rijeka) u kategoriji do 63,5 kg glavnog će konkurenta imati u Filipu Poturoviću (Nova Gradiška), a u lakoj kategoriji do 60 kg na titulu će jurišati prvak do 22 godine Patrik Licul (Pula) i reprezentativac Filip Kolak (Nokaut).

U kategoriji do 67 kg borit će se povratnik Marko Zeljko (Salona), Marin Jelačić (Pauk Split), Andrija Gašpar (Split) itd…

U lakšim kategorijama (do 60 kg i 57 kg) ukupno su prijavljena četiri boksača u seniorskoj konkurenciji, a u najlakšoj do 54 kg nema prijavljenih.

Ukupno je prijavljeno 58 seniora i 69 juniora, pa će se za medalje na PPH-u u Zagrebačkom boksačkom centru ukupno boriti 127 boksača iz cijele Hrvatske.

Među juniorima najbrojnija je najteža kategorija +80 kg s ukupno 11 boksača, a u pet najlakših kategorija ukupno je prijavljeno šest juniora (44 kg – 1, 48 kg – 1, 50 kg – 1, 52 kg – 1, 54 kg – 2).

Odgovori

Back to top button