Boks

Petorica hrvatskih boksača nastupaju na EP-u za mlađe seniore u Sofiji

Od 12. do 22. travnja u Sofiji se održava Europsko prvenstvo za mlađe seniore i mlađe seniorke (rođeni 2004. i 2005. godine), piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatska na Europsko prvenstvo putuje s petoricom naših prvaka i najboljih mlađih seniora:

do 60 kg: Ante Ivan Gregurić (BK Leonardo Zagreb)

do 67 kg: Fabijan Tomkić (BK Nokaut Zagreb)

do 71 kg: Leon Buzik (BK Rijeka)

do 75 kg: Gabrijel Debanić (BK Leona Zagreb)

+92 kg: Lovro Pavčec (BK Nokaut Zagreb)

Vodit će ih treneri: Kristijan Hodak, Yousef Hasan i Danijel Vekić.

Svi već imaju iskustva s europskih prvenstava i kvalitetnih mečeva na međunarodnim turnirima mlađih kategorija, a teškaš Lovro Pavčec bio je kadetski doprvak Europe i brončani na lanjskom juniorskom Europskom prvenstvu u Tbilisiju (Gruzija).

Riječanin Leon Buzik bio je nadomak medalje na Europskom prvenstvu mlađih seniora 2021. godine u Budvi gdje je zaustavljen u četvrtfinalu, a na nedavnom Prvenstvu Hrvatske proglašen je za najboljeg boksača među mlađim seniorima.

Na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi imali smo trojicu boksača u borbi za medalje (uz Leona Buzika još Deni Alagić i Antonio Grabić), a sva trojica izgubili su četvrtfinalne mečeve za odličja.

Vjerujemo da će ove godine na EP-u u Sofiji naši odlični mladi boksači imati više sreće i da će nastaviti trofejni niz počet u Poreču na Europskom prvenstvu U-22 na kojem je hrvatski boks ostvario dosad najveći uspjeh s tri medalje – zlato Gabrijela Veočića, srebro Nikoline Ćaćić i bronca Noe Ježeka.

Odgovori

Back to top button