Boks

Wilderov sljedeći protivnik mogao bi biti Ngannou, meč protiv Ruiza sve je manje izgledan

Bivši boksački prvak Deontay Wilder (43-2-1, 42 KO) navodno je ljutit na PBC-ovu novčanu ponudu za okršaj protiv također nekadašnjeg prvaka teške kategorije Andyja Ruiza (35-2, 22 KO).

Zbog toga se tim Brončanog bombardera okreće potencijalnoj borbi protiv Francisa Ngannoua.

Nije poznato koji je iznos ponuđen Wilderu za borbu protiv Ruiza, no nagađa se kako Deontay računa na barem 20 milijuna dolara.

Wildera ljuti što borci poput Tysona Furyja i Anthonyja Joshue toliko dobivaju za mečeve protiv Dereka Chisore, odnosno Jermainea Franklina.

Vjeruje kako bi takav honorar mogao dobiti bude li se borio protiv suparnika visokog kalibra, Andy Ruiz Jr. ne spada u tu kategoriju.

Budući da se navikao dobro zarađivati boreći se protiv Tysona Furyja, za bivšeg WBC-ova prvaka je frustrirajuće da mu nude manje novca za meč protiv nekada popularnog Ruiza.

Zato ne čudi što bi Wilder uskoro mogao okrenuti ploču i tražiti borbu protiv bivšeg UFC-ovog prvaka.

Ali i Tyson Fury ima pik na Ngannoua, jer bi ga u tom meču čekala lagana zarada. Vjeruje se kako je to razlog što se odugovlači u pregovorima s Oleksandrom Usykom.

Bude li Wilder dobio borbu protiv Ngannoua, to će Furyju poremetiti rezervni plan, propadnu li pregovori za meč s Usykom.

Tada bi se Kralj Cigana mogao okrenuti borbi protiv Joea Joycea.

Odgovori

Back to top button