Boks

Whyte za meč protiv Joshue ne želi u ugovoru imati mogućnost revanša

Vlasnik Matchroom Boxinga i Joshuin promotor Eddie Hearn izjavio je prije nekoliko dana kako se ‘Aj možda neće boriti ovog ljeta’, jer ga Saudijci žele na priredbi koju bi organizirali u prosincu.

Naime, Skill Challenge promocija krajem godine planira organizirati veliku priredbu na Bliskom istoku koju bi predvodila bi dva meča teške kategorije.

U prvoj bi se borbi obračunali bivši svjetski prvaci Anthony Joshua i Deontay Wilder, a u drugoj bi nastupili WBC-ov prvak Tyson Fury i Oleksandr Usyk, vlasnik WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojasa.

Hearn bez obzira na sve želi AJ-u dogovoriti meč za ljeto, a protivnik bi mu trebao biti Dillian Whyte.

No pojavili su se problemi. Naime, Whyte ne želi pristati na klauzulu o revanšu.

– Ugovori su bili pripremljeni, no u njima se našlo mnogo toga o čemu nismo razgovarali. Rekli su nam da će biti standardni ugovor, ali nije. Mnogo je stvari u ugovoru za koje su rekli da ih neće biti – istaknuo je Dillian Whyte i objasnio:

– Ne radujem me klauzula o revanšu. Pobijedim li Joshuu to znači da ne mogu nastaviti dalje i tražiti velike borbe, nego bih ga morao čekati. Dalje, oni žele imati mogućnost promijeniti datum i mjesto borbe. Ne, ja se želim boriti 12. kolovoza i to je to.

Odgovori

Back to top button