Boks

I Dea Bolanča ispala s turnira na Europskim igrama u Krakovu

Najmlađa hrvatska reprezentativka, splitska pitbullovka DEA BOLANČA (22) u osmini finala je završila nastup na 3. Europskim igrama u Krakovu, piše na Facebook stranici HBS-a.

Dea je u kategoriji do 57 kg jednoglasnom odlukom 5:0 ispala od Dankinje Melisse Juvonen Mortensen (21), još mlađe, a po broju mečeva i nastupa iskusnije danske reprezentativke, koja se lani borila za medalju na Europskom prvenstvu u Budvi.

Dea Bolanča upoznala se i boksala s Mortensen lani na gostovanju u dual meču reprezentacija Danske i Hrvatske kada je u ravnopravnom meču izgubila s tijesnih 3:2.

U Krakovu dvojbi nije bilo, Dankinja se očito odlično pripremila za novi ogled i suvereno dobila sve tri runde.

Početak meča čak je bio obećavajući za mladu Splićanku, vidjelo se da gori od želje i energično je jurnula u borbu i nametnula ritam. Nije dopuštala predah Dankinji, pritiskala ju je prema konopcima, no viša i dužih ruku Mortensen je uhvatila svoj ritam.

Brža na rukama pojačala je frekvenciju udaraca, pronalazila pukotine u Deinom gardu, te brzim serijama i preciznim direktima kažnjavala sve Deine pokušaje da probije distancu.

Dankinja joj se okretno izmicala, spuštala udarce i Dea se srčano i hrabro borila do kraja, no nije uspijevala preokrenuti tijek meča koji je bio odlučen već nakon druge runde.

Čestitke Dei na debiju na Europskim igrama i borbenosti, nije se štedjela sve tri runde, no suočila se s kvalitetnijom boksačicom koja je taktički iskoristila sve svoje prednosti, visinu i okretnost, te iskustvo iz većeg broja međunarodnih mečeva.

Nakon svih nastupa u osmini finala, Hrvatska od osmero ima troje predstavnika u četvrtfinalima (srijeda, 28. VI.): SARA BERAM, GABRIJEL VEOČIĆ I MARKO ČALIĆ.

Svi su morali ostvariti već po dvije pobjede da bi izborili borbu za medalju i plasman na Olimpijske igre.

Odgovori

Back to top button