Boks

Petar Krešimir Knežević izgubio u osmini finala Europskih igara protiv Francuza

Najmlađi hrvatski prvak i reprezentativac, 19-godišnji Zadranin PETAR KREŠIMIR KNEŽEVIĆ oprostio se od nastupa na Europskim igrama u Krakovu u polusrednjoj kategoriji (do 71 kg), piše na Facebook stranici HBS-a.

U osmini finala izgubio je jednoglasnom odlukom od Francuza Makan-Vie Traorea (22), četvrtfinaliste Svjetskog prvenstva 2023. u Taškentu!

Dao je sve najbolje koliko je mogao, u svom najboljem seniorskom meču pobijedio je prvo snažnog Rumunja Hermiziua, te odboksao vrlo dobar meč protiv francuskog prvaka Traorea, četvrtfinaliste na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Taškentu gdje je nanizao tri pobjede.

Mladi Petar Krešimir nije imao ni naklonost sudaca, počev od Uzbekistanca u ringu, koji je znalački usmjerio meč u korist Francuza.

U izjednačenoj prvoj rundi, u kojoj su obojica boksača sličnih stilova tražili prednost i vrebali pozicije prednjom rukom za udarac zadnjom, Knežević ni po čemu nije bio inferioran Francuzu, naprotiv, izgledalo je da bi mogao steći početnu prednost.

U završnici prve runde, u posljednjih pet sekundi u jednoj od stalnih akcija kakve su bile otpočetka meča, sudac je na opće čuđenje pokazao brojanje našem boksaču – dovoljno da prva runda sa 10:9 jednoglasno ode na stranu Francuza.

U drugoj rundi Petar Krešimir još se slobodnije upustio u borbu s favoriziranim Traoreom, nametnuo inicijativu, primao iz kontri, ali i zadavao čiste udarce Francuzu. Druga runda mogla je otići i u korist Kneževića, no suci su ponovo presudili jednoglasno 5:0 za Traorea, a dvojica su čak to naglasili sa 10:8 i time je meč bodovno bio zaključen.

Knežević je mogao do preokreta samo još prekidom u trećoj rundi, a francuski prvak je prekvalitetan boksač da ne bi znao rutinski privesti meč kraju.

Petar Krešimir Knežević borio se maksimalno i hrabro u Krakovu, na najvišoj razini dosad i nastup na Europskim igrama najveće mu je dosadašnje iskustvo u seniorskoj karijeri..

Odgovori

Back to top button