Boks

Vitezovi Zagreb u meč protiv Maribora ulaze s dva boda prednosti

Poznati su parovi odgođenog susreta 3. kola Regionalne boksačke lige Maribor – Vitezovi Zagreb koji će se održati u petak, 26. studenoga 2021. u sportskoj dvorani Leona Štukelja u Mariboru s početkom u 18 sati uz izravni tv-prijenos na ArenaSport TV-u i Sportskoj televiziji, piše na službenoj stranici HBS-a.

Održano je službeno vaganje, a uoči ulaska u ring hrvatska momčad ima startnu prednost 4:2 – Diego Mamić bez borbe je upisao dva boda za Vitezove u lakoj kategoriji do 60 kg jer je od nastupa odustao najbolji slovenski boksač Tadej Černoga iz Portoroža koji je za Sloveniju postigao i najveći uspjeh na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Beogradu s dvije pobjede i plasmanom u osminu finala. Černoga je ljetos pobijedio i našeg Diega Mamića kad je gostovao za BK Rijeku u Hrvatskoj boksačkoj ligi.

Pobjedu bez borbe i nova dva boda upisao je u superteškoj kategoriji Marko Milun jer u ring neće ući slovenski superteškaš Jure Šimunović.

S naše strane vaganju nije pristupio reprezentativac sa Svjetskog prvenstva Filip Kolak koji nije uspio skinuti kilažu do 56 kg.

Susret Maribor – Vitezovi Zagreb u petak u 18 sati starta rezultatom 4:2 za našu momčad i u rasporedu će biti sedam od predviđenih 10 mečeva:

MLAĐI SENIORI

69 kg – Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb) – Luka Rašić

75 kg – Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar) – Dejan Leburić

SENIORI

56 kg – Filip Kolak (Coloseum Zagreb) – Dawood Mohammad Rezai 0:2 bez borbe

60 kg – Diego Mamić (Pula) – Tadej Černoga 2:0 bez borbe

64 kg – Filip Poturović (Nova Gradiška) – Sadik Bashi

69 kg – Filip Kolar (Čakovec) – Edin Sejdinović

75 kg – Noa Ježek (Titan Gym) – Marko Makovec

81 kg – Leo Cvetković (Omega Zagreb) – David Forster

91 kg – Toni Filipi (Gladijator Zagreb) – Aljaž Ban

+91 kg – Marko Milun (Leonardo Zagreb) – Jure Šimunović 2:0 bez borbe

Šlager večeri svakako će biti okršaj u teškoj kategoriji između najboljeg hrvatskog i slovenskog teškaša, sudionika Svjetskog prvenstva – našeg prvaka Tonija Filipija i Slovenca Aljaža Bana.

Vitezove Zagreb u Mariboru će voditi zamjenik izbornika Dorian Čalić uz trenere Vanju Kostela (Čakovec), Nikolu Švalja (Titan Gym), Tomu Kadića (Gladijator) i Nenada Mitrovića (Sv. Krševan Zadar).

Vitezovi Zagreb u susret trećeg kola u Mariboru ulaze s omjerom 1-1 nakon dva kola (pobjeda nad Radnikom iz Bijeljine i poraz od Crvene zvezde Beograd), dok mariborska momčad ima omjer 0-2 (porazi od Radnika Bijeljine i Crvene zvezde).

Odgovori

Back to top button