Boks

Anthony Joshua smatra kako se teška kategorija promijenila te otkriva razlog Wilderova poraza

Anthony Joshua je krajem rujna porazom protiv Oleksandra Usyka izgubio WBA, IBF, WBO i IBO pojas, te priliku boriti se protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja za ujedinjenje naslova.

Ukrajinac je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Anthonyja koji bi dogodine trebao dobiti revanš.

Dva tjedna kasnije Kralj Cigana je uspješno odradio svoj dio posla i nokautom u 11. rundi pobijedio u trilogiji protiv Deontaya Wildera te obranio naslov svjetskog prvaka.

Joshua se u nedavnom intervjuu osvrnuo na poraz Brončanog bombardera.

– Ne može se reći da Wilder nije pokušao nešto napraviti, ali kako bi iskoristio tu snagu nešto mora imati i u glavi – Anthony Joshua i nastavio:

– Danas nije dovoljno imati samo prednji direkt u teškoj kategoriji zato što su se teškaši promijenili, danas su drugačiji i raznovrsniji. Poznajem osobu koja izrađuje rukavica i rekao mi je kako ranije nisu izrađivali posebne rukavice.

Britanac je stavio poseban naglasak na izgled današnjih boksača teške kategorije.

– Današnji teškaši su teški do 120 kilograma i viši od dva metra. Cijela kategorija promijenila se u posljednjih pet godina. Ranije su mogli udarati prednji direkt svih 12 rundi i tako se provući, bili su lakši i u dobroj kondiciji. A danas su sve samo dvometraši koji su teži i brže se umaraju – podvukao je Anthony Joshua.

Odgovori

Back to top button