Boks

Vitezove za završni turnir u Skopju pojačali i najbolji Slovenci Tadej Černoga i Nejc Petrič

U Skopju će se od 15. do 17. lipnja 2022. održati završni turnir Regionalne boksačke lige u kojoj se natjecalo osam momčadi iz šest država s prostora bivše države, piše na službenoj stranici HBS-a.

Poslije natjecanja po skupinama na završni turnir plasirale su se četiri momčadi: Crvena zvezda (Beograd) i naši Vitezovi Zagreb iz skupine B, te Loznica (Srbija) i Željezničar (Sarajevo) iz skupine A.

Vitezovi Zagreb u skupini B osvojili su uoči doigravanja drugo mjesto s omjerom 4-2 iza prvoplasirane Crvene zvezde (6-0), a ispred Maribora (Slovenija) i Radnika Bijeljina (BiH). Vitezovi Zagreb upisali su po dvije pobjede nad Mariborom i Radnikom Bijeljina, a oba poraza od Crvene zvezde.

U skupini A Loznica (Srbija) bila je prva ispred Željezničara Sarajevo, a ispred Crnogorskih sokolova (Budva) i Vardara Skopje (Sj. Makedonija).

U polufinalima završnog turnira, u srijedu 15. lipnja Vitezovi Zagreb boksat će protiv Loznice (Srbija), a Crvena zvezda (Beograd) protiv Željezničara (Sarajevo).

Pobjednici polufinala boksat će u finalu za ukupnog pobjednika u petak, 17. lipnja 2022.

Hrvatski izbornik Kristijan Hodak odredio je naše boksače za završni turnir u Skopju, a Vitezove Zagreb pojačat će i dvojica najboljih slovenskih boksača, reprezentativci Tadej Černoga i Nejc Petrič koji su u prvom dijelu po skupinama boksali za Maribor.

Sastav Vitezova Zagreb za završni turnir Regionalne lige u Skopju:

do 57 kg: Nikola Horvat (Leonardo Zagreb)

do 60 kg: Tadej Černoga (Portorož)

do 63,5 kg: Filip Poturović (Nova Gradiška)

do 67 kg: Nejc Petrič (Golden Gloves Ljubljana)

do 71 kg: Petar Cetinić (Rijeka)

do 75 kg: Petar Krešimir Knežević (Sv. Krševan Zadar)

do 81 kg: Leo Cvetković (Omega Zagreb)

do 86 kg: Nikica Radonić (Split)

do 92 kg: Marko Bartulović (Leonardo)

+92 kg: Josip Ćorić (Joker Split)

Izbornik Hodak ističe da je uz sve poteškoće složena momčad za ukupnu pobjedu, bez obzira na to što zbog ozljeda i umora nema na raspolaganju pouzdane reprezentativce (Gabrijel Veočić, Luka Plantić, Noa Ježek, Marko Milun, Damir Plantić, Marko Zeljko, Matteo Komadina, Toni Filipi….), a Luka Pratljačić nalazi se u profi-kampu Filipa Hrgovića u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uz reprezentativca s Europskog prvenstva u Armeniji Petra Cetinića raduje i oporavak kvalitetnog poluteškaša Lea Cvetkovića, mladih reprezentativaca Josipa Ćorića i Petra Krešimira Kneževića, a uz već provjerenog Filipa Poturovića, tu su i perspektivni Nikica Radonić iz Splita i Nikola Horvat iz Leonarda, kao i teškaš Marko Bartulović koji je iz Torcide preselio u zagrebački Leonardo.

Favoriti su svakako boksači Crvene zvezde koji na završni turnir u Skopju dolaze neporaženi u dosadašnjem dijelu Regionalne lige, a prijavili su i sve reprezentativce i osvajače medalja s Europskog prvenstva u Erevanu, među njima i šestoricu ruskih boksača koji nastupaju za Srbiju.

Vitezovi Zagreb meč polufinala u Skopju boksaju protiv Loznice u srijedu, 15. lipnja u 17 sati, a finale je na rasporedu u petak, 17. lipnja u 20 sati.

Odgovori

Back to top button