MMA

Dana White podržava ideju da MMA postane olimpijski sport

Predsjednik UFC-a Dana White ne skriva želju da MMA sport jednog dana postane olimpijski sport. Međunarodni savez slobodne borbe pokušava zadnjih nekoliko godina želi od MOO-a dobiti zeleno svijetlo, no zasad od toga nema ništa.

Prije godinu dana Međunarodni olimpijski odbor je među svoje sportove uvrsti kickboxing.

Prvi čovjek najveće svjetske organizacije ovog vikenda dovodi UFC u Singapur, gdje će priredbu predvoditi okršaj za pojas prvaka poluteške kategorije između Glovera Teixeire i Jirija Prochazke.

White još ima u planu ove godine priredbu dovesti u London i Pariz.

No White također ima želju da se slobodna borba uvrsti među olimpijske sportove, smatra kako bi to bilo dobro za obje strane.

– To je već trebao biti olimpijski sport, ali to nije moja posao da se o tome brinem. No podržavam tu ideju – kazao je Dana White i dodao:

– Veliki problem Olimpijskih igara je gledanost. Želite li imati više gledatelja na natjecanjima onda uvrstite MMA u olimpijske sportove.

To nije prvi put da UFC-ov šef govori na tu temu, a i bivši prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov je 2020. istaknuo kako bi volio da MMA postane dio Olimpijskih igara do 2028. godine.

Odgovori

Back to top button