Boks

VIDEO Tyson Fury: Hrgović i Zhang nisu ni blizu Joeu Joyceu, on je drugi najbolji teškaš na svijetu

Vlasnik WBC-ova pojasa prvaka Tyson Fury uživo je pratio nedavni trijumf Joea Joycea, koji je u Manchesteru nokautom u 11. rundi pobijedio Josepha Parkera.

Kralj Cigana je u novoj video objavi na svom Instagramu istaknuo kako trenutačno Joycea smatra ‘drugim najboljim teškašem na svijetu’.

Nada se kako bi se jednog dana mogao s njim sresti u ringu te saznati tko je najbolji u diviziji. Joyce je pobjedom protiv Parkera osvojio WBO-ov pojas privremenog prvaka.

Naravno, Kralj Cigana je na prvo mjesto stavio sebe, a čini se kako je namjerno zaboravio spomenuti Oleksandra Usyka, koji je prošlog mjeseca u revanšu svladao Anthonyja Joshuu, te obranio WBA, WBO i IBF pojas prvaka.

Teška kategorija je krcata sjajnim boksačima, a Fury je na Instagramu dao konačan odgovor tko je najbolji teškaš na svijetu, a tko drugi.

– Imao sam divan dan, gledao sam sjajan boks. Vidio sam velike borbe i proučavao sve teškaše. I moram reći da je veliki Joy Joyce drugi najbolji teškaš na svijetu, iza mene. Imao je svoj dan, ali tko zna bi li me mogao pobijediti – rekao je Tyson Fury.

Fury je sve do nedavno znao govoriti da je Deontay Wilder drugi najbolji borac ​​u diviziji, no sada je promijenio mišljenje.

Ono što je Joyce pokazao u meču protiv Josepha Parkera, još jednog odličnog teškaša, samo je potvrda kako se radi o borcu svjetske klase.

Fury je izjavio kako je gledao Filipa Hrgovića i Zhanga Zhileija, ali niti jedan nije blizu Joycea.

– Upravo sam gledao i one koji bi se trebali boriti za svjetski naslov Hrgovića, Zhanga i ostale, nitko nije ni blizu velikog Joea Joycea, on je drugi teškaš na svijetu – ponovio je Tyson Fury i podvukao:

– A tko zna je li on broj jedan? Jednog dana ćemo morati saznati tko je bolji. Ali trenutačno ja vladam, jer sam ja svjetski prvak u teškoj kategoriji, a ne Joe. Ali on dolazi po ostale i neka se oni zbog toga brinu.

Sve je izglednije kako će se Tyson Fury 3. prosinca boriti protiv Manuela Charra, a ne s Anthonyjem Joshuom. Taj se meč tjednima najavljivao.

Odgovori

Back to top button